Kaesler Avignon, Barossa 2013

Avignon er Kaeslers Australske fortolkning af det udtryk fra det sydlige Rhône, som især manifesterer sig i de berømte vine fra Châteauneuf-du-Pape.

Vinen er da også i en årrække blevet skabt på basis af druerne Grenache, Shiraz og Mourvèdre, men i 2013, da den endelige vin skulle sammenstikkes, blev vinmageren Ried Bosward så glad for det saftige samspil mellem Grenache og Mourvèdre at Shiraz helt blev ekskluderet fra drueblandingen.

Vinen fik fremragende anmeldelser blandt andet fra James Halliday - vor tids nok største ekspert ud i australske vine - som var oppe med hele 95 point i sin Halliday Wine Companion samtidigt med, at han luftede sin begejstring for, at Grenache endelig var på vej tilbage mod fordums styrke. Derfor var det nærliggende endnu engang at ekskludere Shiraz og endda lade Grenache indholdet vokse en smule, da 2014 årgangen skulle sammenstikkes. Og sådan blev det.

Vinen er således produceret på 72% Grenache fra mere end 80 år gamle vinstokke og 285 Mouvèdre fra et parcel med snart 40 år gamle vinstokke. Druerne er høstet med en uges mellemrum i slutningen af marts 2014. Vinen er gæret med 20% hele drueklaser og først sammenstukket og fyldt på brugte franske fade efter at malolaktiske gæring var overstået. Herefter er vinen modnet i 15 måneder frem mod aftapningen, der fandt sted den 3. februar 2016 uden forudgående klaring og filtrering.

Resultatet er blevet en rig og varm vin, som læner sig kærligt op ad forbilledet fra det sydlige Rhône. Der er duft af blommer, mørke kirsebær og brombær, der får behagelig varme fra det stadig potente alkoholindhold og peber, kanel og vanilje fra den ualmindeligt vellykkede fadlagring. Fyldig men samtidigt også næsten elegant godt hjulpet på vej af fløjlsagtige tanniner, der bidrager med længde og friskhed.

Server for eksempel til en intens kalveballotine med let syltede rødløg, glaserede rødbeder og trøffelsauce.

kr.199,00 pr. flaske

kr.179,00

Ved køb af min. 6 flasker