Chaski Pérez Cruz Petit Verdot

Petit Verdot modner senere end de fleste andre blå druer i Chile og de små tætte drueklaser giver nogle mørke potente vine, som i små mængder forfriske andre vine, og her hvor der bare er tilføjet 8% Carmenere giver en livlig og garvesyrerig vin, som er ganske unik og sjældent set i Chile.

Druerne af stilkes når de ankommer til vingården og falder derefter direkte ned i de rustfri tanke på den første underetage. Her overstås den alkoholiske gæring på 17-21 dage hvorefter vinen lige for lov til at sætte sig inden den endelige vin sammenstikkes og derpå løber yderligere en etage ned til de franske fade hvor den gennemgår den malolaktiske gæring og efterfølgende modning i 14 måneder under kontrollerede temperatur-og fugtighedsforhold.

Resultatet er en kompleks og elegant vin med noter af modne røde bær, krydderurter, samt lidt tobak og en tydelig association til sort peber. Den er velstruktureret, frisk og fint afbalanceret og den tydelige garvesyre tilfører vinen en lang og vedholdende finish.

kr.239,00 pr. flaske

kr.199,00

Ved køb af min. 6 flasker