Balsion - Ribera del Duero Reserva

Velbalanceret Ribera Reserva med en dyb moden og letkrydret frugt samt en lang eftersmag.

Årgang 2012

 

  • 5 stjerner Finansbureauet
  • 5 Stjerner Smag & Behag
  • 90 point Vinbladet 2015
  • "Wine region of the Year" 2012, Wine Enthusiast

 

Vinhuset – baggrund:
Bodegas Resalte er et nyere vinhus omgivet af 80 hektarer marker beliggende på nøje udvalgte placeringer. Familien Tapias byggede bodegaen i 1998 og udstyrede den med alt i moderne vinifiktationsudstyr.

Resaltes logo er taget fra det berømte slot i byen Peñafiel, hvor Resalte har til huse.

Selv om Resaltes historie er kort, så er listen af præmierede vine allerede lang. Den seriøse tilgang til både arbejdet i marken og vineriet giver fantastiske kvaliteter til endnu rimeligere priser.

Ansvaret for produktionen af Resaltes vine ligger hos wine maker, Enrique Andrades, der en ung og ”up coming” ønolog i Ribera del Duero.

Vinproduktion:
Denne Reserva er produceret på 100% Tempranillo. Forinden selve gæringsprocessen, ligger druerne til kold udblødning, hvor saften trækker en masse farve og smag ud af drueskallerne. Vinen gærer herefter på ståltanke ved temperaturer på max. 31ºC. Herefter får vinen 15 mdrs. lagring på fransk og amerikansk eg. Efter endt fadlagring ligger vinen til slut 2 mdr. på flaske inden den bliver frigivet til salg.

Det er en flot ren kirsebær farve der møder en i glasset. Duften er en pallette af mørke bær, kaffe, mørk chokolade, cedertræ og med et hint af mineralske toner. En elegant smag med lidt søde undertoner og en lang fløjlsblød eftersmag.

Det anbefales, at vinen serveres ved 18° - 20°C. Vinen går helt fantastisk til stege såsom okse eller lam, gryderetter, vildt og tunge modne oste.

kr.199,00 pr. flaske

kr.99,00

Ved køb af min. 6 flasker