Ankal Reserva 2011, Ribera del Duero

I glasset er Ankal smuk kirsebærrød med lette violette kanter. Duften og smagen er intens og aromatisk med modne ferskner, blommer og hindbærsyltetøj og en smule orientalske krydderier. 

 

  • 91 p. Robert Parker

 

I ganen føles vinen silkeblød med modne tanniner. Syren er god og vidner om en vin i flot balance. Server vinen til rødt kød, lam eller medium stærke oste. Serveringstemperatur: 16-17 °C.

Ankal Reserva er produceret udelukkende på Tempranillo-druer. De nøje udvalgte druer høstes omhyggeligt i hånden. Familien har ”hands on” i hele processen og også klaser med få druer anvendes, så længe kvaliteten og intensiteten af druerne er perfekt. Ved ankomst til vineriet presses druerne forsigtigt og vinificeringen foregår efter traditionelle metoder.

Vingårdens fade er et kapitel for sig, som familien hæger meget om. Familien råder p.t. over 1100 fade, 50 % amerikansk eg og 50 % fransk eg. Ankal Reserva har lagret i 18 måneder på en blanding af fransk og amerikansk eg, som gør vinen til en helt særlig oplevelse.

Der produceres årligt er på 45.000 flasker af denne vin. Ideen er at bevare den relativt lave produktionsmængde for at bibeholde den høje kvalitet. 

kr.199,00 pr. flaske

kr.99,00

Ved køb af min. 6 flasker