Vudu Syrah, Regional Tejo, 14 %

En levende rubinrød farve i glasset og med en duft, der domineres af røde frugter og noter af vanilje. Smagen er saftig med friske røde bær og medium krydret. Selv om vinen har et godt bid, så er eftersmagen både harmonisk, velbalanceret og blød.

En rigtig flot og elegant vin, og et strålende eksempel på at Portugal er andet end fremragende Portvin og Madeira.

 

Vivino 3.7/5God kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 42% mere

Vinhuset - historie:
Her i det midt-vestlige Portugal kun små 50 km nordøst for Lissabon ligger familiefirmaet, Lagoalva, der går helt tilbage til 1834. Lagoalva er på mange måder en klassisk portugisisk herregård, hvor man ud over vindyrkning også har klassisk portugisisk landbrug med dyrkning af oliven, majs, ærter, bønner, byg, lucerne osv.

Derudover har de et stort opdræt af kvæg, får, geder og ikke mindst de berømte Lusitano-heste, som bl.a. bliver brugt til dressur og tyrefægtning. Skovbruget fylder også en del i området med store arealer af korkege, valnødde-, fyrre- og eukalyptustræer.

I dag ejes Lagoalva officielt af Isabel Juliana Campilho, men det er hendes barnebarn, Diogo, der siden 2003 har haft ansvaret for produktionen af vinene.
Diogo er uddannet ønolog i Portugal, men han har høstet megen erfaring og inspiration i andre lande bl.a. Australien.

Ud over de regionale druesorter, eksperimenterer Lagoalva også med f.eks. Chardonnay, Viognier, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah osv., der ofte bliver brugt i blandinger med Portugals egne sorter.

Vin - produktion:
Vudo! Bare ordet i sig selv er magisk, og dette er ikke fjernt fra den tanke der har lagt navn til vinen. Filosofien bag Vudo vinen er, at når folk smager og indtager Vudo da blive de bjergtaget og magiske af dens pragtfulde smag!

Vudo vinen består af 100 % Syrah. Druerne høstes om natten for at undgå, at druerne blive for varme, og mister for meget saft før den egentlige vinproduktion går i gang. På denne måde skabes de bedste betingelser for en god årgang.

Druerne gennemgår en maceration for at drueskaller kan tilføre vinen dens smukke farve og at få tilført tilpas med tanniner. Herefter sker den alkoholiske gæring af vinen i rustfrie ståltanke ved 24 grader. Så er tiden kommet til den malolaktiske gæring på franske og amerikanske egetræsfade, i 4-6 måneder før af vinen aftappes og kommer på flaske.

En levende rubinrød farve i glasset og med en duft, der domineres af røde frugter og noter af vanilje. Smagen er saftig med friske røde bær og medium krydret. Selv om vinen har et godt bid, så er eftersmagen både harmonisk, velbalanceret og blød.
En rigtig flot og elegant vin, og et strålende eksempel på at Portugal er andet end fremragende Portvin og Madeira.

Vinen gør sig rigtigt godt til diverse kødretter.

Servér vinen ved 16-17 gr.

kr.79,00 pr. flaske

kr.59,00

Ved køb af min. 6 flasker