Roccolo Grassi Valpolicella

Det er efterhånden mere end 20 år siden, at søskendeparret Francesca og Marco Sartori gik i udbrud og sammen med naboejendommen Tenuta Sant'Antonio begyndte at sætte nye standarter for hvor rank, frugtfyldt og finurligt nuanceret en fadlagret Valpolicella kunne blive. Lige siden har deres vine været blandt de mest efterspurgte i hele Veneto.

Hemmeligheden er perfekte modne, men ikke overmodne, druer, som for halvdelens vedkommende tørrer i op til 4 uger inden de forvandles til vin og sammenstikkes med vinen fra de friske druer. Herefter følger 20 måneder på 225, 1.500 og 2.200 liters franske fade og en aftapning uden forudgående klaring eller filtrering.

En smukt mørkerød vin med så meget glycerin at vinen næsten bliver hængende på glassets inderside. Det første indtryk til næsen er stor vinøsitet og en herligt inspirerende kompleksitet med en intens frugtrigdom, som fint suppleres af krydderurter og krydderier. I munden er vinen magtfuld og dog mild og indsmigrende. Alle næsens oplevelser udfoldes på paletten og dertil kommer nogle balsamiske toner, som tilfører vinen et befriende forfriskede element.

Marco stræber efter at skabe vine som på samme tid er holdbare og drikbare i hele deres livsforløb. Det lykkes over al forventning og selvom vinen er en stor nydelse nu tvivler vi ikke på, at vinen vil holde sig i topform i mindst 10 år fra høsttidspunktet.

Serveres ved 15 til 17 grader.

kr.299,00 pr. flaske

kr.269,00

Ved køb af min. 6 flasker