Roccolo Grassi Amarone della Valpolicella Veneto

Druerne høstes til normal tid for at få så meget friskhed som muligt med ind i den bygning hvor druerne skal tørre til rosiner. Marco foretrækker en naturlig proces og selvom den kan vare op til 4 måneder forbliver de store ventilatorer slukkede undtagen i meget fugtige perioder. I midten af december er tørringstiden som regel forbi og nu bliver druerne afstilket og nænsomt presset inden de falder ned i de rustfri gæringstanke i kælderen. Her får most og skaller lov til at samle aroma i 6-8 dage inden temperaturen langsomt sættes i vejret og gæringen går i gang med en enkelt daglig overpumpning og "punch down" i de 21-24 dage, det tager at forvandle sukkeret til 16-17% alkohol.

Vinen modner herefter først 26 måneder på franske barriques (50% nye og 50% som har været brugt én gang tidligere) og efter aftapningen på flaske yderlige 12-16 måneder inden den bliver frigivet til salg.

Resultatet er en meget mørk Amarone med en stor, vedvarende og rent ud imponerende næse hvor kirsebær og blommer presser på for at komme til før de sødmefyldte krydderurter, kaffen, chokoladen og meget mere tager over. Herefter er vinen koncentreret, aromatisk og meget velstruktureret i munden. En vin som til fulde indfrier Marco's ønske om at fremstille en magtfuld og silkeblød Amarone som samtidigt rummer så megen friskhed at den næsten kan kaldes elegant.

Vi åbner gerne denne vin mens den er helt frisk og vital, men tidspunktet for den optimale nydelse er reelt et spørgsmål om temperament, og i en god kælder vil vinen udvikle sig i 10 til 15 år, mindst.

Mange vil mene, at vinen er det perfekte match til vildt, til saftigt lammekød og til generøst krydret grillet oksekød. Amarone stjæler imidlertid nemt lidt for meget opmærksom, og vi finder derfor, at den smukkeste plads til denne vin er hen mod måltidets afslutning efter andre vine, til osten, eller måske allerbedst til en meditativ pause inden desserten.

kr.649,00 pr. flaske

kr.599,00

Ved køb af min. 6 flasker