ODD LOT Petit Sirah/Petit Verdot - Californien

Odd Lot er en tanke der er opstået af, at alt ikke skal kører efter en lige snor.

At årgange på vin ikke altid behøver, at smage og være ens. Det er altså ideen om, at lade druemost og årgang præsentere sig selv bedst. I denne vin må vinmageren meget gerne lege lidt.

Vinmageren må gerne slippe de krav og normer, som ledelse, forbrugere og anmeldere normalt ville have.

Odd Lot er en blanding af 80 % Petit Sirah og 20 % Petit Verdot.

 Ekstra Bladet


Scheid Vineyards har eksisteret siden 1972, men Monterey blev først anerkendt som et vinområde 12 år senere - da det i 1984 opnåede AVA status (American Viticultural Area).

Det var manden bag, Al Scheid, der øjnede det uudnyttede potentiale. Sammen med sønnen, Scott, datteren, Heidi og den fremragende vinmager, Kurt, står de sammen om foretagendet: De 11 vinmarker på i alt 1600 hektar fordelt på en 100 km kyststrækning langs Salinas Valley. 


Mellem San Fransisco og Los Angeles ligger Monterey. Vinområdet i Monterey er helt unikt. Kystens kølige indflydelse på lokalklimaet og eftermiddagsbriserne fra Monterey-bugten giver helt ideelle vækstbetingelser for kvalitetsdruer i særklasse! Derfor har man også officielt rangeret Monterey som en af de bedste vinområder i verden.

Monterey har faktisk Californiens længste vækstsæson. Vigtigst af alt så er der et utroligt alsidigt mikroklima. Fordelen ved den lange vækstsæson er, at druerne modnes langsommere og mere jævnt end normalt. De hænger derfor i længere tid på vinstokken og udvikler mere komplekse aromaer samt en bedre struktur. Dag- og nattemperaturerne svinger rigtig meget. Lange, varme dage modner druerne, mens de kølige nattetimer bevarer balancen mellem frugt og syre.

Odd Lot er en tanke der er opstået af, at alt ikke skal kører efter en lige snor. At årgange på vin ikke altid behøver, at smage og være ens. Det er altså ideen om, at lade druemost og årgang præsentere sig selv bedst. I denne vin må vinmageren meget gerne lege og være mærkelige. Vinmageren må gerne slippe de krav og normer, som ledelse, forbrugere og anmeldere normalt ville have.

Masser af solbær, boysenbær og en anelse rosmarin i duften. Smagen er med hint af blommer, strejf af granatæbler og pærer med undertoner af toast. Unik vin på sin helt egen måde.


Må gerne serveres ved 15-16°.

kr.175,00 pr. flaske

kr.125,00

Ved køb af min. 6 flasker


Andre har set på disse

kr.199,00 pr. flaske

kr.149,00

Ved køb af min. 6 flasker