Les Rafelieres Pinot Noir - Korsika - Frankrig

Denne Pinot Noir er vi kommet i kontakt med via vores mangeårige samarbejde med Château du Cléray i Loire, der for nogen år siden indledte et samarbejde med Lacheteau, som i 2005 blev opkøbt af Le Groupe GCF, der med sine snart 2.000 ansatte er den største negociant virksomhed i Frankrig inden for vin og spiritus.

De har efterhånden 10 produktionsplatforme rundt omkring i Frankrig, næsten uanede ressourcer og dertil et fantastisk netværk, som ikke kun er rettet mod bulk og masseproduktion. Dette kan opleves i denne vin, hvor druerne er hentet fra en række små parceller på den mere end 120 km. lange kyststrækning mellem Bastia og Porto Vecchio på Korsikas østkyst.

For at værne om friskheden sker høsten i de tidlige morgentimer. Druerne afstilkes når de ankommer til vingården og køles herefter ned til 2-4 grader i op til 5 dage for at trække ekstra aroma fra skallerne inden den gærer og modner i rustfrit stål.

Resultatet er en anderledes Pinot Noir, der byder sig til med lyse transparente nuancer og en lethed i smagen, man normalt ikke forbinder med Korsika. Den er ganske aromatisk med noter af kirsebær og hindbær, der måske er tættere på Beaujolais end Bourgogne. Let og afdæmpet i munden med en nærmest silkeagtig tekstur inden den friske finish sætter ind og tilfører vinen lidt kant.

kr.119,00 pr. flaske

kr.89,00

Ved køb af min. 6 flasker