Les Halos de Jupiter, Châteauneuf-du-Pape

Dette er den en af de to vine, som Philippe Cambie svinger sig op til at kalde "min sande hyldest til min passion for druen Grenache", og ligesom den sjældent udbudte Cuvée Adrastée er dette er da også noget af det mest intense, sofistikerede og samtidigt umiddelbart charmerende, der bliver produceret i Châteauneuf du Pape.

Dette er den en af de to vine, som Philippe Cambie svinger sig op til at kalde "min sande hyldest til min passion for druen Grenache", og ligesom den sjældent udbudte Cuvée Adrastée er dette er da også noget af det mest intense, sofistikerede og samtidigt umiddelbart charmerende, der bliver produceret i Châteauneuf du Pape.

Store ord, men ikke for store når først de røde bær begynder at vælte op af glasset sammen med søde krydderier og engelsk lakrids, og slet når man samtidigt oplever, hvorledes vinen bare bliver ved med at udfolde sig i glasset. En intens næsten sødmefyldt Pave, der fremstår i nærmest perfekt balance mellem det voldsomme alkoholindhold, den subtile fadbehandling og den velkonserverede drivende saftige frugt.

Jeb Dunnuck, der er Robert Parkers mand i Côtes du Rhône, er ikke uenig. I Wine Advocate #215 i oktober 2014 giver han vinen 93 point, og noterer: "Exceedingly elegant and seamless, it exhibits classic Southern Rhone characteristics of red and black fruits, dried flowers, licorice and crushed-rock-like minerality. Showing more tannic grip on the finish, this is a serious effort that will have 10-15 years of longevity."

Vinen er udelukkende produceret på Grenache høstet fra nogle små parceller med oldgamle (mange over 100 år gamle) vinstokke, der ligge i den nordlige del af distriktet nord for Route de Caderousse og med udsigt ned over Autoroute du Soleil. Høstarbejderne går igennem vinmarken flere gange for at kunne plukke hver enkelt drueklasse ved perfekt modenhed, og på vingården fjernes derefter alle defekte druer one by one sammen med stilkene. Gæringen sker i en lille rustfrit ståltank ved 28 grader i 5-7 uger med kun 2 eller 3 blide og manuelle "pigeage" (omrøringer) undervejs, og herefter fyldes vinen på bare 10 brugte 228 liters Bourgogne fade hvor den gennemgår den malolaktisk gæring og modner i 12 måneder inden den endelige vin sammenstikkes og tappes på flaske uden klaring eller filtrering, idet Phillippe Cambie er overbevist om, at vinen kun på den måde kan bevare hele sin personlighed og intensitet.

kr.0,00 pr. flaske

kr.-395,00

Ved køb af min. 6 flasker