Flor de Pingus 2015 Ribera del Duero

Flor de Pingus kommer fra delvis lejede vinstokke alle plantet nær de to parceller, der føder selve Pingus. Vinstokkene er blot yngre, men med planter på mellem 40 og 60 år er der stadig tale om velvoksne vinstokke hvis rødder trænger dybt ned i undergrunder og bidrager med stor mineralitet til vinen. Som ved Pingus er der tale om 100% Tempranillo og høstudbyttet er stadig lavt, maksimum 25 hl. /ha.

Vinen gærer i store 2000 liters træfade, og det meste overlades til naturen. Derpå følger 14 måneder på en blanding af nye franske fade og fade der har været brugt til Pingus. Efterfølgende tappes vinen på flaske uden klaring eller filtrering. Vinen er på mange måder et spejl af Pingus, og kvalitets og stilforskellene er langt mindre end det prisforskellen indikerer. Især i de første år efter frigivelsen, og det fik tilbage i 2008 Robert Parkers daværende mand i Spanien Jay Miller til at konkludere at "In the price/quality sweepstakes, this might be Spain's finest wine."

2014’eren var fremragende og er af flere kritikere blevet kaldt en vin, som Peter næppe ville kunne trumfe. Her hvor 2015’eren endnu ikke er bredt bedømt, vover vi det ene øje og påstår at den overstråler 2014’eren. Simpelthen en af de mest vitale og velafbalancerede vine, vi har smagt fra Peters hånd og helt sikkert den foreløbige kulmination på den rejse væk fra det superkoncentrerede udtryk, som Peter indledte i 2011.  

Det sagt fornægter Spanien sig ikke. Der er stadig smæk på. En meget aromatisk nærmest blomstrende vin hvor de friske røde kirsebær og sorte brombær smelter smukt sammen med de søde og røgfyldte noter fra fadet. Kraftfuld og fyldig, men båret frem af en underliggende mild friskhed og salt mineralitet som på bemærkelsesværdig vis får tanninerne til at glide om i baggrunden.

Biodynamisk siden årgang 2005.

Fyldige noter af blomme, tobak, vanilie, lakrids og kirsebær

kr.799,00 pr. flaske

kr.695,00

pr. flaske