Fritz Waßmer Spätburgunder

Fritz Waßmer er en af de nye kometer på rødvinsscenen i det smukke kuperede bakkelandskab omkring det berømte Vogtsburg im Kaiserstuhl, der ligger med udsigt ned over den franske grænse mod Colmer og med Vogeserne som en smuk kulisse i det fjerne. Fritz er ud af en landbrugsfamilie, men indtil han tabte sit hjerte til den røde Pinot Noirs velsignelser i slutningen af 1990’erne var det de fede asparges, jordbær og andre af de traditionelle landbrugsafgrøder i Baden frem for vinstokkene, der skaffede familien smør på brødet.

Det blev der lavet om på efter at Fritz havde arbejdet i en periode som volontør på selveste Domaine de la Romanée Conti. Her blev den røde Bourgogne hans skæbne, og han besluttede sig for at producerede nogle Spätburgunder vine, der med tiden ikke blot skulle rivalisere de ældre og bedre etablerede producenter omkring Kaiserstuhl (f.eks. Franz Keller og Salwey), men også, når missionen var næsten fuldført, skulle kunne måle sig op mod burgundisk elegance og kompleksitet fra de allerøverste skuffer.

Fritz Waßmers topvin Spätburgunder XXL 2007 løb af sted med et ”Decanter World Wine Award Regional Trophy” som den bedste tyske rødvin fra årgangen og senest har hans Spätburgunder XXL 2009 fået tildelt både det regionale og det internationale ”Trophy” fra samme Decanter Magazine. Fritz Waßmer er således i dag en af de vigtige spillerede i den nye generation af tyske rødvinproducenter, der arbejder på et niveau og med en dagsorden, som næsten ingen ville have troet mulig for bare 10-15 år siden. Og mens det for få år siden var tyskerne, der kørte til Alsace for at tanke kvalitet, så går trafikken nu begge veje, og når det kommer til Pinot Noir er der kun få om overhovedet nogen producenter, der kan matche de bedste kollegaer fra Baden.

159.00 DKK / 139.00 v/6 fl

Kategorier:

Fritz Waßmer Spätburgunder

159.00 DKK / 139.00 v/6 fl