100 Berg und Tal Riesling

Denne Riesling “100 Berg und Tal” er sammen med “100 Hügel” – altså vinene fra de mange bakkers og dales landskaber – de to åbningsvine fra Philip Wittmann, som år efter år styrker sin position sem en af Tysklands absolut bedste vinmagere. Blandt de biodynamiske den måske bedste.

En charmerende Riesling, der kommer med et mildt og omfavnede væsen som absolut er et bekendskab værd. Der er en fin aroma af abrikos, melon og friske urter og ikke mindst betydelig mineralitet til næsen. Derpå er vinen tør i munden på den saftige måde med fine og liflige associationer til pink grape. Tør, men helt uden knas!

Nyd den til alle sommerens lette serveringer – også der hvor mange ellers tænker i røde baner, og server den gerne ved 9 til 11 grader. Eller nyd den året rundt, for det er en vin som kalder på smilet også når det er mørkt og koldt derude.

Tysklands måske mest betydende vinskribent Eichelmann kårede i sin 2010 Guide Witmann til “WEINGUT DES JAHRES” med den “BESTE WEISSWEINKOLLEKTION!” i Tyskland og gav huset følgende ord med på vejen: “Et storslået sortiment: Allerede Gutsweinene er gode, Ortsweinene er endnu større – og Große Gewächse er simpelthen mægtige! Morstein er strålende, Brunnenhäuschen er intens, Aulerde og Kirchspiel er komplekse og langlivede. En ren triumf for druen Riesling!”

139.00 DKK / 110.00 v/6 fl

Kategorier:

100 Berg und Tal Riesling

139.00 DKK / 110.00 v/6 fl

Buchegger Grüner Veltliner “Holzgasse”

Walter Buchegger er en hastigt stigende stjerne på den østrigske vin himmel og blandt distriktets absolutte elite. Grüner Veltliner er hans vigtigste drue; mere end halvdelen af hans jord er tilplantet med denne drue.

Holzgasse er Bucheggers åbnings vin. En frisk og meget livlig vin, ja vidunderligt charmerende vin. Den dufter af krydderurter og peber, æble og melon, og i munden fornemmes frisk citrus og masser af mineralitet.

Selv om Grüner Veltliner er fantastisk madvin, er denne skønne friske vin også herlig som aperitif, især i den varme tid.

Fakta:
Område: Niederösterreich
Distrikt: Kremstal
Vinmager: Walter Buchegger
Hoveddrue: Grüner Veltliner
Øvrige druer: Ingen
Produktionsmetode: Konventionel
Modning: 4 måneder i rustfrit stål
Alkohol %: 12,5
Restsukker g/l: 1,4
Syreindhold g/l: 4,3
PH-Værdi: –
Flaskelukning: Skruelåg
Forventet holdbarhhed: 2-3 år fra høståret
Flasker produceret: 9.000
Serveringstemperatur: 9-10° C.

125.00 DKK / 99.00 v/6 fl

Kategorier:

Riesling Trocken – Paulinshof

En smuk brillant vin med grønne refleksioner og en frisk duft domineret af ananas, snart modne æbler og citrus. Derpå harmonisk og krydret i munden hvor den fine syre smukt balanceres af en pikant næsten umærkelig restsødme.

139.00 DKK / 119.00 v/6 fl

Kategorier: