7 Deadly Zins – Zinfandel

Mest solgte Zinfandel i dk fra Lodi, Californien

135.00 DKK / 115,00 v/6 fl.

Kategorier:

7 Deadly Zins – Zinfandel

135.00 DKK / 115,00 v/6 fl.

Badia a Coltibuono Chianti Classico

189.00 DKK / 169.00 v/6 fl

Kategorier:

Banfi Evoluzione 1 di tre,

Evoluzione 1 di tre er en helt unik vin. Den er ikke kun lavet på et miks af druer – den er lavet på et miks af årgange. Derved bruges kun det bedste af det bedste til denne vin og det gør den uforlignelig.

249.00 DKK / 199,00 v/6 fl

Kategorier:

Banfi Evoluzione 1 di tre,

249.00 DKK / 199,00 v/6 fl

Barra Girasole – Pinot Noir

Girasole Pinot Noir er en blød og frugtfuld vin med overdådige tanniner, smag af moden blomme og sorte kirsebær.

149.00 DKK / 125,00 v/6 fl.

Kategorier:

Barra Girasole – Pinot Noir

149.00 DKK / 125,00 v/6 fl.

Beaumes de Venise Rouge

» Spændende vin med en flot glans i glasset! Duften er stor og byder på viol, sorte frugter og krydderier. Smagen inviterer på tyngde og frugt i herligt følgeskab med nuancer af trøfler, peber og lakrids. Varm og blød eftersmag med en delikat og charmerende frugtsødme.

139.00 DKK / 109,00 v/6 fl.

Varenummer:328.
Kategorier:

Beaumes de Venise Rouge

139.00 DKK / 109,00 v/6 fl.

Bertani Ripasso

179.00 DKK / 125,00 v/6 fl.

Kategorier:

Bertani Ripasso

179.00 DKK / 125,00 v/6 fl.

C.D.C Adenzia Red

» Dejlig mørk farve i glasset. Duften byder på krydderier, læder, mandel, kaffebønner og kirsebær. Smagen er utrolig blød og rund med sorte bær og lidt krydderier, ligesom eftersmagen er let krydret af sydlandske krydderier og med små hints af først mørk chokolade og dernæst lidt urtede og røgede bacon-noter.

169.00 DKK / 139,00 v/6 fl.

Varenummer:347.
Kategorier:

C.D.C Adenzia Red

169.00 DKK / 139,00 v/6 fl.

Cabernet Sauvignon Reserva

» Denne Reserva bliver produceret i næsten 1000 meters højde, hvor druerne får masser af sol i dagtimerne og kølige bjergnætter. Både duft og smag er klassisk Cabernet Sauvignon; modne solbær, brombær, mørk chokolade og kaffenoter. 

 

169.00 DKK / 129,00 v/6 fl.

Varenummer:1205.
Kategorier:

Cabernet Sauvignon Reserva

169.00 DKK / 129,00 v/6 fl.

Château Coufran – Haut-Médoc

I det nordligste Medoc nord for St. Estephe sørger Jean Miailhe for at Coufran fortsat år efter år fremstiller pålidelige vine. Sådan som det har været tilfældet siden familien købte slottet tilbage i 1924. Som noget lidt usædvanligt for en Medoc er Coufran fremstillet af 85 % Merlot og kun 15 % Cabernet Sauvignon, men fremstilling er strengt traditionel med små 12 måneder på fad hvoraf 1/3 er nye hvert år.

Vinen er mørk i nuancen og i næsen mærkes den klare dominans af Merlot druer. Den behøver lidt tid i glasset eller har måske allerbedst af at blive plasket over på en karaffel, før den åbner sig. Så bliver den mørke frugt i næsen mere markant, og det lidt robuste udtryk i munden mildnes, og det kan mærkes, at vin på vej mod moden sensualitet. En klassisk Medoc som meget gerne hyppigere ville vælges til det velhængte vacum fri oksekød eller til vildt.

Server ved 16 til 18 grader.

255.00 DKK / 225.00 v/6 fl

Kategorier:

Chateauneuf du Pape

» Farven er mørk med brune/orange kanter. Duften er kompleks, og byder på både ristede krydderier, modne kirsebær, cigarkasse og små noter af våde sten, sandstøv og ler. En meget tilgængelig vin, hvor styrken ligger i de nederste lag. Et touch af sødmefuld lakrids og krydderier giver vinen en perfekt fylde og blødhed i eftersmagen. 

249.00 DKK / 199,00 v/6 fl.

Varenummer:321.
Kategorier:

Chateauneuf du Pape

249.00 DKK / 199,00 v/6 fl.

Chusclan Les Genets Rhône Villages – Cave de Chusclan

Les Genets er den ene af disse 5 ”cru” vine skabt på 60 % Grenache, 25 % Syrah 10% Carignan 5% og Mourverdre, der er vinificeret og modnet i rustfrit stål frem mod aftapningen på flaske.

Resultatet er en fyldig og frugtrig Rhônevin med en smag, der domineres af modne røde bær og friske Provence urter. Ganske enkelt en fremragende vin til retter med lammekød, vildt og kalv, og også god sammen med rustikke braseringer og kraftige grønsagsretter, især hvis den serveres lidt under det, vi i dag kalder stuetemperatur.

139.00 DKK / 119.00 v/6 fl

Kategorier:

Convento Oreja Ribera del Duero – EGEN IMPORT

Her er der virkelig smæk for skillingen. Vi har ledt længe efter en kraftig vin fra Ribera del Duero, der stadigvæk indeholder en indsmigrende sødme.
Convento Oreja er lagret på både fransk og amerikansk eg. Den amerikanske eg gør forskellen-den giver vanilie og sødme til vinen. Convento laver 150000 flasker om året fordelt på tre vine

139.00 DKK / 109.00 v/ 6 fl

Kategorier:

Cordella Brunello di Montalcino

Her er så efterfølgeren til Maddalena Cordella’s Brunello 2010, der bragede gennnem lydmuren da Wine Spectators tidligere mand i Italien James Suckling smagte sig igennem næsten alle de domaineaftappede Brunello vine, lige efter at de var blevet frigivet – flere end 150 vine blev det til – og placerede Maddalena Cordella helt i toppen med 98 point og følgende flotte bemærkning: “Utrolig dybde og koncentration og så alligevel adræt. Herligt. En fyldig Brunello med fuldt integrerede tanniner og en lang aromatisk finish. Gorgeous. I 2017 vil den være endnu bedre”

Vi vover pelsen og hævder at Cordella ramme samme nerve og endnu større saftighed med sin 2011’er.

Vinen er produceret på druer fra op til 20 år gamle vinstokke, der mangler et enkelt år før det økologiske stempel kommer i hus. For at koncentrere materialet er mere end halvdelen druerne ofret dels ved grøn høst, dels ved at de mindst attraktive klaser blev efterladt i vinmarken, dels ved en striks sortering når druerne ankommer til den nybyggede kælder.

Efter afstilklingen og sorteringen får druerne lov til at trække aromaer i 48 timer. Gæringen sker herefter på 100 hl. rustfri ståltanke uden tilsætning af fremmede gærstammer med hyppige pumpovers og delestages, og til sidst er vinen modnet 30 måneder i 25 hl. slavonske og franske fade.

Resultatet er en Brunello med en dejlig nuanceret duft med fine næsten feminine noter af fint modne røde bær på en diskret bund af ristet kaffe og sød tobak. Derpå er vinen allerede flot balanceret i munden hvor den delikate bærsødme smukt bliver balanceret af tanninerne, og hvor nogle lidt mørkere toner af skovbund tilføjer ekstra kompleksitet.

En charmerende Brunello til den elegante side, der vil være et smukt match til det røde oksekød, men vinen er også delikat nok til at den kan ledsage lidt lysere serveringer med kalvekød eller fuglevildt.

Fakta:
Område: Toscana
Distrikt: Montalcino
Vinmager: Emiliano Falsini
Hoveddrue: Sangiovese
Øvrige druer: Ingen
Produktionsmetode: Økologisk under konvertering
Fadlagring: 24 måneder på 25 hl. slovonske og franske fade
Alkohol %: 14,5
Restsukker g/l: 1,9
Syreindhold g/l: 5,4
PH-Værdi: 3,6
Flaskelukning: Naturkork
Forventet holdbarhhed: 8-12 fra høståret
Flasker produceret: 16.000
Serveringstemperatur: 16-18° C.

309.00 DKK / 289.00 v/6 fl

Kategorier:

Cordella Rosso Di Montalcino

Der ser ud til at Maddalena Cordella er født under en heldig stjerne idet alle hendes Rosso di Montalcino lige siden debutårgangen 2006 har modtaget de maksimale fem stjerner fra Consorzio del Vino Brunello di Montalcino efterhånden som de blev smagt og mere end godkendt.

Vinen er produceret på op til 20 år gamle Sangiovese stokke, hvor mere end halvdelen druerne er ofret dels ved grøn høst, dels ved en senere udtyndning, dels ved at de mindst attraktive drueklaser er blevet efterladt i vinmarken, alt sammen for koncentrere og forbedre druematerialet.

Ved ankomsten til det nye vineri får druerne lov til at trække aromaer i 48 timer inden afstilkningen og presningen. Gæringen sker herefter på 50 hl. rustfri ståltanke med hyppige pumpovers og delestages, og til sidst ender vinen i 26 hl. slavonske og franske fade.

Her modner vinen så enten til Rosso eller til Brunello, og det er udelukkende et spørgsmål om modningstiden. Vinen i fadene er den samme. Dette er således noget så sjældent som en Rosso tappet fra Brunellofadet efter 12 måneders modning.

Resultatet er en svært charmerende Rosso di Montalcino med en udtryksfuld elegance og et raffinement, som man godt kan savne hos en række af de andre producenter i området. Her er ikke gjort nogen forsøg på at ramme det intense og massive og i stedet transcenderer vinen tidens hype og fremstår vinen med den naturlige ynde, som Sangiovese Grosso kun opnår når den behandles ordentligt.

En stort drikkelig og meget alsidig vin, som vil spille smukt sammen med en lang række retter. Både de såkaldt danske hverdagsretter med fars og hakket kød og naturlig også den lange perlerække af enkle men velsmagende serveringer fra det italienske mormorkøkken.

Fakta:
Druer: Sangiovese Grosso 100 %
Vinmager: –
Region: Toscana
Distrikt: Rosso di Montalcino
Alcohol %: 14
Restsukker g/l: 1,0
PH-værdi: 3,7
Syreindhold g/l: 6,8
Fadlagring: 10 mdr. på store fade
Holdbarhed: 4-6 år fra høståret
Flaskelukning: Naturkork

189.00 DKK / 169.00 v/6 fl

Kategorier:

Cordella Rosso Di Montalcino

189.00 DKK / 169.00 v/6 fl

Corte Figaretto Amarone Della Valpolicella

Dette er så den blot 7. udgave af Amaronen fra fra Mauro Bustaggi, og for hver år der går, kommer vi vil at at holde en lille smule mere af denne vin, fordi den med sin fine frugt formår at bygge bro til de mere end 16% i alkohol, som også er en del af oplevelen.

“Brolo” er navnet på den bedst eksponerede del af Corte Figaretto’s knap 8 ha. tilplantet med vinstokke. En sydligt eksponeret skråning med en leret og stærkt kalkholdig jorbund tilplantet hovedsageligt med druesorterne Corvina, Rondinella og Molinara, men også Oseleta, Corvinone og Croatina, der tilsammen tegner sig for 15 % af helheden. I den ældste del af vinmarken hænger druerne i pergolaer, mens tilplantningerne fra 1980’erne og frem er bundet i Gujot.

Druerne er høstet i i hånden i den sidste uge af oktober og efter en gennemgang af alle drueklasser og fjernelse af defekte bær tørrer klasserne i 120 dage eller indtil de har mistet 55 % af deres vægt. Herefter “tabes” drueklaserne ved hjælp af tyngdekraften ned i 50 hl. rustfri ståltanke hvor gæringen forløber ved temperaturer på mellem 18 og 20 grader. Herefter modner vinen 24 måneder på 500 liters franske fade (25 % nye) inden den tappes på flaske og efter yderligere 6 måneder hvile frigives til salg.

En interessant frugtdrevenAmarone med en interessant blanding af ribs og solbær, men også pærer og et stænk kardemomme til næsen. Derpå er der masser af friske solbær i munden og en fin garvesyre, som giver vinen en lang og frisk finish. En meget velstruktureret og allerede delikat vin. Kraftig javist, men ikke voldsom og rosintung, som så mange andre.

En Amarone som smyger sig om de velkrydrede klassiske simreretter, og qua sin friskhed også skaber harmoni og glæde når der er enkle serveringer med grillet eller stegt kød fra oksen, lammet eller hesten på menuen.

Serveres ved 16 til 18 grader.

319.00 DKK / 289.00 v/6 fl

Kategorier: