Badia a Coltibuono Chianti Classico

189.00 DKK / 169.00 v/6 fl

Kategorier:

Banfi Evoluzione 1 di tre,

Evoluzione 1 di tre er en helt unik vin. Den er ikke kun lavet på et miks af druer – den er lavet på et miks af årgange. Derved bruges kun det bedste af det bedste til denne vin og det gør den uforlignelig.

249.00 DKK / 199,00 v/6 fl

Kategorier:

Banfi Evoluzione 1 di tre,

249.00 DKK / 199,00 v/6 fl

Bertani Ripasso

179.00 DKK / 125,00 v/6 fl.

Kategorier:

Bertani Ripasso

179.00 DKK / 125,00 v/6 fl.

C.D.C Adenzia Red

» Dejlig mørk farve i glasset. Duften byder på krydderier, læder, mandel, kaffebønner og kirsebær. Smagen er utrolig blød og rund med sorte bær og lidt krydderier, ligesom eftersmagen er let krydret af sydlandske krydderier og med små hints af først mørk chokolade og dernæst lidt urtede og røgede bacon-noter.

169.00 DKK / 139,00 v/6 fl.

Varenummer:347.
Kategorier:

C.D.C Adenzia Red

169.00 DKK / 139,00 v/6 fl.

C.F. Bocca Primitivo

» Efter 8 måneders fadlagring og yderligere 8 måneder på flaske er denne vin særdeles drikkeklar. Der er meget mørk i glasset og med lilla kanter. Duften henleder tankerne på syditaliensk sol og varme med fadnoter og saftige mørke bær. 

99.00 DKK / 69,00 v./6 fl.

Varenummer:356.
Kategorier:

C.F. Bocca Primitivo

99.00 DKK / 69,00 v./6 fl.

Cordella Brunello di Montalcino

Her er så efterfølgeren til Maddalena Cordella’s Brunello 2010, der bragede gennnem lydmuren da Wine Spectators tidligere mand i Italien James Suckling smagte sig igennem næsten alle de domaineaftappede Brunello vine, lige efter at de var blevet frigivet – flere end 150 vine blev det til – og placerede Maddalena Cordella helt i toppen med 98 point og følgende flotte bemærkning: “Utrolig dybde og koncentration og så alligevel adræt. Herligt. En fyldig Brunello med fuldt integrerede tanniner og en lang aromatisk finish. Gorgeous. I 2017 vil den være endnu bedre”

Vi vover pelsen og hævder at Cordella ramme samme nerve og endnu større saftighed med sin 2011’er.

Vinen er produceret på druer fra op til 20 år gamle vinstokke, der mangler et enkelt år før det økologiske stempel kommer i hus. For at koncentrere materialet er mere end halvdelen druerne ofret dels ved grøn høst, dels ved at de mindst attraktive klaser blev efterladt i vinmarken, dels ved en striks sortering når druerne ankommer til den nybyggede kælder.

Efter afstilklingen og sorteringen får druerne lov til at trække aromaer i 48 timer. Gæringen sker herefter på 100 hl. rustfri ståltanke uden tilsætning af fremmede gærstammer med hyppige pumpovers og delestages, og til sidst er vinen modnet 30 måneder i 25 hl. slavonske og franske fade.

Resultatet er en Brunello med en dejlig nuanceret duft med fine næsten feminine noter af fint modne røde bær på en diskret bund af ristet kaffe og sød tobak. Derpå er vinen allerede flot balanceret i munden hvor den delikate bærsødme smukt bliver balanceret af tanninerne, og hvor nogle lidt mørkere toner af skovbund tilføjer ekstra kompleksitet.

En charmerende Brunello til den elegante side, der vil være et smukt match til det røde oksekød, men vinen er også delikat nok til at den kan ledsage lidt lysere serveringer med kalvekød eller fuglevildt.

Fakta:
Område: Toscana
Distrikt: Montalcino
Vinmager: Emiliano Falsini
Hoveddrue: Sangiovese
Øvrige druer: Ingen
Produktionsmetode: Økologisk under konvertering
Fadlagring: 24 måneder på 25 hl. slovonske og franske fade
Alkohol %: 14,5
Restsukker g/l: 1,9
Syreindhold g/l: 5,4
PH-Værdi: 3,6
Flaskelukning: Naturkork
Forventet holdbarhhed: 8-12 fra høståret
Flasker produceret: 16.000
Serveringstemperatur: 16-18° C.

309.00 DKK / 289.00 v/6 fl

Kategorier:

Cordella Rosso Di Montalcino

Der ser ud til at Maddalena Cordella er født under en heldig stjerne idet alle hendes Rosso di Montalcino lige siden debutårgangen 2006 har modtaget de maksimale fem stjerner fra Consorzio del Vino Brunello di Montalcino efterhånden som de blev smagt og mere end godkendt.

Vinen er produceret på op til 20 år gamle Sangiovese stokke, hvor mere end halvdelen druerne er ofret dels ved grøn høst, dels ved en senere udtyndning, dels ved at de mindst attraktive drueklaser er blevet efterladt i vinmarken, alt sammen for koncentrere og forbedre druematerialet.

Ved ankomsten til det nye vineri får druerne lov til at trække aromaer i 48 timer inden afstilkningen og presningen. Gæringen sker herefter på 50 hl. rustfri ståltanke med hyppige pumpovers og delestages, og til sidst ender vinen i 26 hl. slavonske og franske fade.

Her modner vinen så enten til Rosso eller til Brunello, og det er udelukkende et spørgsmål om modningstiden. Vinen i fadene er den samme. Dette er således noget så sjældent som en Rosso tappet fra Brunellofadet efter 12 måneders modning.

Resultatet er en svært charmerende Rosso di Montalcino med en udtryksfuld elegance og et raffinement, som man godt kan savne hos en række af de andre producenter i området. Her er ikke gjort nogen forsøg på at ramme det intense og massive og i stedet transcenderer vinen tidens hype og fremstår vinen med den naturlige ynde, som Sangiovese Grosso kun opnår når den behandles ordentligt.

En stort drikkelig og meget alsidig vin, som vil spille smukt sammen med en lang række retter. Både de såkaldt danske hverdagsretter med fars og hakket kød og naturlig også den lange perlerække af enkle men velsmagende serveringer fra det italienske mormorkøkken.

Fakta:
Druer: Sangiovese Grosso 100 %
Vinmager: –
Region: Toscana
Distrikt: Rosso di Montalcino
Alcohol %: 14
Restsukker g/l: 1,0
PH-værdi: 3,7
Syreindhold g/l: 6,8
Fadlagring: 10 mdr. på store fade
Holdbarhed: 4-6 år fra høståret
Flaskelukning: Naturkork

189.00 DKK / 169.00 v/6 fl

Kategorier:

Cordella Rosso Di Montalcino

189.00 DKK / 169.00 v/6 fl

Corte Figaretto Amarone Della Valpolicella

Dette er så den blot 7. udgave af Amaronen fra fra Mauro Bustaggi, og for hver år der går, kommer vi vil at at holde en lille smule mere af denne vin, fordi den med sin fine frugt formår at bygge bro til de mere end 16% i alkohol, som også er en del af oplevelen.

“Brolo” er navnet på den bedst eksponerede del af Corte Figaretto’s knap 8 ha. tilplantet med vinstokke. En sydligt eksponeret skråning med en leret og stærkt kalkholdig jorbund tilplantet hovedsageligt med druesorterne Corvina, Rondinella og Molinara, men også Oseleta, Corvinone og Croatina, der tilsammen tegner sig for 15 % af helheden. I den ældste del af vinmarken hænger druerne i pergolaer, mens tilplantningerne fra 1980’erne og frem er bundet i Gujot.

Druerne er høstet i i hånden i den sidste uge af oktober og efter en gennemgang af alle drueklasser og fjernelse af defekte bær tørrer klasserne i 120 dage eller indtil de har mistet 55 % af deres vægt. Herefter “tabes” drueklaserne ved hjælp af tyngdekraften ned i 50 hl. rustfri ståltanke hvor gæringen forløber ved temperaturer på mellem 18 og 20 grader. Herefter modner vinen 24 måneder på 500 liters franske fade (25 % nye) inden den tappes på flaske og efter yderligere 6 måneder hvile frigives til salg.

En interessant frugtdrevenAmarone med en interessant blanding af ribs og solbær, men også pærer og et stænk kardemomme til næsen. Derpå er der masser af friske solbær i munden og en fin garvesyre, som giver vinen en lang og frisk finish. En meget velstruktureret og allerede delikat vin. Kraftig javist, men ikke voldsom og rosintung, som så mange andre.

En Amarone som smyger sig om de velkrydrede klassiske simreretter, og qua sin friskhed også skaber harmoni og glæde når der er enkle serveringer med grillet eller stegt kød fra oksen, lammet eller hesten på menuen.

Serveres ved 16 til 18 grader.

319.00 DKK / 289.00 v/6 fl

Kategorier:

Emilio Primo

Emilio Primo en behagelig, velbalanceret og harmonisk rødvin. Vinen er fundet i Toscana og hører under de vine vi selv importer.

179.00 DKK / 149.00 v/6 fl

Kategorier:

Emilio Primo

179.00 DKK / 149.00 v/6 fl

G.M. Bom ba ba

» 12 måneders lagring på små egetræsfade efterfølges af 3 måneder på flaske inden frigivelse. Den er mørkelilla i glasset. Duften er varm og frodig af røde frugter og krydderier. Smagen er kompakt og elegant med strejf af søde kirsebær.

109.00 DKK / 79,00 v/6 fl.

Varenummer:374.
Kategorier:

G.M. Bom ba ba

109.00 DKK / 79,00 v/6 fl.

G.M. Superiore

» Lagres hele 24 måneder på små egetræsfade efterfulgt af yderligere 12 måneder på flaske, inden vinen frigives. Farven er intens dyb lilla farve, mens duften byder på vilde bærfrugter, krydderurter, viol samt et strejf af vanilje fra fadlagringen. Meget velstruktureret vin.

Lækker vin til stegt eller grillet kød. «

249.00 DKK / 229,00 v/6 fl.

Varenummer:378.
Kategorier:

G.M. Superiore

249.00 DKK / 229,00 v/6 fl.

Inedito

Inedito er en kraftig og frugtig rødvin afrundet med en tiltalende og overbevisende garvesyre. Vinen er fundet i Toscana og hører under de vine vi selv importer.

149.00 DKK / 109.00 v/6 fl

Kategorier:

Inedito

149.00 DKK / 109.00 v/6 fl

Roccolo Grassi Valpolicella

Vinen er produceret på en traditionel blanding af Valpolicella’s druer: 60% Corvina Veronese, 20% Rondinella, 15% Corvinone og 5% Croatina. Vinmarken har en sydøstlige eksponering og de i gennemsnit 40 år gamle stokke står i vulkanske lerjord. Marco’s hemmelighed er en voldsom grøn høst i juli efterfulgt af en omhyggelig udvælgelse af kun de allerbedste druer under høsten.

Efter høsten deles materialet. Hvaldelen presses og gæres ligeså snart det ankommer til kælderen, mens den anden halvdel tørres i 10 til 15 dage i små trækasser inden de presses og gæringen sættes i gang. Efter gæringen sammenstikes de to vine og hældes på fade. Halvdelen modner 20 måneder på små franske barriques (20 % nye), og den anden halvdel modner 20 månede på 15 og 22 hl. store slavonske fade. Herefter sammenstikkes den endelige vin og pappes på flaske uden klaring og filtrering. Efterfølgende får vinen lov til at hvile sig 10 måneder inden den frigives til salg. Alkohol indhold: 14,5 %

En smukt mørkerød vin med så meget glycerin at vinen næsten bliver hængende på glassets inderside. Det første indtryk til næsen er stor vinøsitet og en herligt inspirerende kompleksitet med en intens frugtrigdom, som fint suppleres af krydderurter og krydderier. I munden er vinen magtfuld og dog mild og indsmigrende. Alle næsens oplevelser udfoldes på paletten og dertil kommer nogle balsamiske toner, som tilfører vinen et befriende forfriskede element. Marco Sartori’s signatur!

Marco stræber efter at skabe vine som på samme tid er holdbare og drikbare i hele livsforløbet. Vi synes dette er lykkedes i denne Valpolicella, og selvom vi nyder vinen med stor glæde mens den er ung, tvivler vi ikke på at den vil holde sig i form i en god kælder i op til 10 år fra høsttidspunktet.

Fakta:
Område: Veneto
Distrikt: Amarone della Valpolicella
Vinmager: Marco Sartori
Hoveddrue: Corvina Veronese
Øvrige druer: Rondinella, Corvinone, Croatina 60/20/15/5
Produktionsmetode: Konventionel
Modning: 20 mdr. på 225, 1.500 og 2.200 l. brugte franske fade
Alkohol %: 14,5
Restsukker g/l: 2
Syreindhold g/l:
PH-Værdi: –
Flaskelukning: Naturkork
Forventet holdbarhhed: 10-12 år fra høståret
Flasker produceret: 24.000
Serveringstemperatur: 16-18° C.

299.00 DKK / 269.00 v/6 fl

Kategorier:

Roccolo Grassi Valpolicella

299.00 DKK / 269.00 v/6 fl

Safinim – EGEN IMPORT

Safinim er en dejlig rund syditaliensk rødvin, hvor du får ”top value for money”. En let drikkelig vin alle vil elske. 

 

99.00 DKK / 79.00 v/6 fl

Kategorier:

Safinim – EGEN IMPORT

99.00 DKK / 79.00 v/6 fl