100 Berg und Tal Riesling

Denne Riesling “100 Berg und Tal” er sammen med “100 Hügel” – altså vinene fra de mange bakkers og dales landskaber – de to åbningsvine fra Philip Wittmann, som år efter år styrker sin position sem en af Tysklands absolut bedste vinmagere. Blandt de biodynamiske den måske bedste.

En charmerende Riesling, der kommer med et mildt og omfavnede væsen som absolut er et bekendskab værd. Der er en fin aroma af abrikos, melon og friske urter og ikke mindst betydelig mineralitet til næsen. Derpå er vinen tør i munden på den saftige måde med fine og liflige associationer til pink grape. Tør, men helt uden knas!

Nyd den til alle sommerens lette serveringer – også der hvor mange ellers tænker i røde baner, og server den gerne ved 9 til 11 grader. Eller nyd den året rundt, for det er en vin som kalder på smilet også når det er mørkt og koldt derude.

Tysklands måske mest betydende vinskribent Eichelmann kårede i sin 2010 Guide Witmann til “WEINGUT DES JAHRES” med den “BESTE WEISSWEINKOLLEKTION!” i Tyskland og gav huset følgende ord med på vejen: “Et storslået sortiment: Allerede Gutsweinene er gode, Ortsweinene er endnu større – og Große Gewächse er simpelthen mægtige! Morstein er strålende, Brunnenhäuschen er intens, Aulerde og Kirchspiel er komplekse og langlivede. En ren triumf for druen Riesling!”

139.00 DKK / 110.00 v/6 fl

Kategorier:

100 Berg und Tal Riesling

139.00 DKK / 110.00 v/6 fl

A.B. Riesling

» Skøn og frisk Riesling med en delikat frugtsmag, som er meget velstruktureret i munden. Matcher lyst kød og fed fisk rigtig godt. «

99.00 DKK / 89,00 v/6 fl.

Varenummer:306.
Kategorier:

A.B. Riesling

99.00 DKK / 89,00 v/6 fl.

Bourgogne Chardonnay

» Farven er strålende gul. Den er fed i glasset med en imødekommende duft af bl.a. nektariner og pære. Rigtig fin balance mellem friskheden fra den del af vinen, der kommer fra ståltanke, og den federe del, der kommer fra træfadene. Sidstnævnte bidrager med et touch vanilje- og smørtoner

149.00 DKK

Varenummer:322.
Kategorier:

Brightwater Pinot Gris

Den perfekte ledsager til sushi. «

149.00 DKK / 129,00 v/6 fl.

Varenummer:503.
Kategorier:

Brightwater Pinot Gris

149.00 DKK / 129,00 v/6 fl.

Buchegger Grüner Veltliner “Holzgasse”

Walter Buchegger er en hastigt stigende stjerne på den østrigske vin himmel og blandt distriktets absolutte elite. Grüner Veltliner er hans vigtigste drue; mere end halvdelen af hans jord er tilplantet med denne drue.

Holzgasse er Bucheggers åbnings vin. En frisk og meget livlig vin, ja vidunderligt charmerende vin. Den dufter af krydderurter og peber, æble og melon, og i munden fornemmes frisk citrus og masser af mineralitet.

Selv om Grüner Veltliner er fantastisk madvin, er denne skønne friske vin også herlig som aperitif, især i den varme tid.

Fakta:
Område: Niederösterreich
Distrikt: Kremstal
Vinmager: Walter Buchegger
Hoveddrue: Grüner Veltliner
Øvrige druer: Ingen
Produktionsmetode: Konventionel
Modning: 4 måneder i rustfrit stål
Alkohol %: 12,5
Restsukker g/l: 1,4
Syreindhold g/l: 4,3
PH-Værdi: –
Flaskelukning: Skruelåg
Forventet holdbarhhed: 2-3 år fra høståret
Flasker produceret: 9.000
Serveringstemperatur: 9-10° C.

125.00 DKK / 99.00 v/6 fl

Kategorier:

C.D.C Adénzia White

» Duften er frisk og delikat af mirabeller, citrus, modne pærer og ananas. Den er super cremet og blød! Afslutningen er helt ren og mineralsk. På mange måder en imponerende hvidvin.

Servér vinen ved ca. 8-10 grader, og gerne til kylling, gris, kalv, fisk eller skaldyr. «

169.00 DKK / 139,00 v/6 fl.

Varenummer:341.
Kategorier:

C.D.C Adénzia White

169.00 DKK / 139,00 v/6 fl.

Chardonnay Diamond Collection

Chardonnayen fra Francis Ford Coppola giver allerede i duften en stor oplevelse med noter af moden melon, ananas og appelsin. Smagen er fyldig med flot cremet struktur, der kommer fra gæringen på franske egetræsfade. Denne vin har tæthed nok i smagen til at blive kombineret med kraftige fiskeretter.

199.00 DKK / 179.00 v/6 fl

Kategorier:

Chardonnay Diamond Collection

199.00 DKK / 179.00 v/6 fl

Domaine Bott Geyl Gewurztraminer

En smuk vin med en eksotiske og parfumeret duft af rosenblade, litchi og krydderier, der fortsætter i den milde og honningrige smag, som slutter med forbløffende mineralitet. Det lave syreindhold gør den nem at drikke, men måske også en smule overvældende. Alligevel et must sammen med mange af egnsretterne fra Alsace – herunder foies gras – og også en attraktiv partner i det asiatiske køkken hvor den ikke vil bøje sig for mange af de aromatiske ingredienser såsom koriander og citrongræs.

Vinene i Les Eléments serien er de letteste og mest elegante fra Domaine Bott-Geyl. De er bevidst lidt mere diskrete end vinene fra Bott-Geyls senere høstede druer, og de er skabt for at matche det gode måltid uden at dominere alt for meget. Alligevel hedder de med rette Les Eléments fordi Jean-Christophe Bott på forbilledlig vis formår at indskrive såvel årgangenes, druernes og de forskellige parcellers DNA i disse basisvine.

Vingården råder i dag over godt 14 ha. tilplantet med overvejende grønne druer fordelt på hele 77 forskellige parceller i 5 forskellige kommuner. Gewurztraminer er den store specialitet og denne vin indeholder elementer fra alle 5 kommuner, herunder frugten fra nogle nyere beplantninger på Beblenheims Grand Cru Sonnenglanz.

Druerne fra de forskellige parceller høstes i hånden og bringes frem til kælderen i 40 kilos plastkasser hvor de mødes i den pneumatiske presse og efter 6-18 timers forsigtigt tryk er forvandlet til most. Denne most får herefter lov til at samle sig i et par dage og først efter yderligere nogen dage starter gæringen langsomt op takket være de naturligt forekommende gærstammer. Gæringen får lov til at forløbe uforceret og varer alt efter sukkerindhold, vintervejr og temperatur i kælderen fra 3 til 6 måneder. Herefter adskilles vinen fra sit bundfald hvorefter klaringsprocessen går i gang, og i slutningen af august eller begyndelsen af september året efter høsten tappes vinen på flaske uden filtrering og uden at der har været blandet enzymer, chaptalisering eller andet af det som Jean-Christophe Bott kalder for snyd ind i fremstillingsprocessen.

Serveres ved 8-10 grader, så den ikke bliver for overvældende.

199.00 DKK / 175.00 v/6 fl

Kategorier:

Domaine Bott Geyl Riesling

Les Eléments er tilbage i opdateret udstyr. En meget frisk og smukt fokuseret Riesling med god mineralitet og en fin citrus tone, som gør, at vinen er en fin ledsager til mad – herunder også adskillige retter med fjerkræ og andet lyst kød hvor den traditionelle farve ellers ville være rød.

Vinene i Les Eléments serien er de letteste og mest elegante fra Domaine Bott-Geyl. De er bevidst lidt mere diskrete end vinene fra Bott-Geyls senere høstede druer, og de er skabt for at matche det gode måltid uden at dominere alt for meget. Alligevel hedder de med rette Les Eléments fordi Jean-Christophe Bott på forbilledlig vis formår at indskrive såvel årgangenes, druernes og de forskellige parcellers DNA i disse basisvine.

Domaine Bott-Geyl råder i dag over godt 14 ha. tilplantet med overvejende grønne druer fordelt på hele 77 forskellige parceller i 5 forskellige kommuner. Gewurztraminer er den store specialitet og denne vin indeholder elementer fra alle 5 kommuner, herunder frugten fra nogle nyere beplantninger på Beblenheims Grand Cru Sonnenglanz.

Druerne fra de forskellige parceller høstes i hånden og bringes frem til kælderen i 40 kilos plastkasser hvor de mødes i den pneumatiske presse og efter 6-18 timers forsigtigt tryk er forvandlet til most. Denne most får herefter lov til at samle sig i et par dage og først efter yderligere nogen dage starter gæringen langsomt op takket være de naturligt forekommende gærstammer. Gæringen får lov til at forløbe uforceret og varer alt efter sukkerindhold, vintervejr og temperatur i kælderen fra 3 til 6 måneder. Herefter adskilles vinen fra sit bundfald hvorefter klaringsprocessen går i gang, og i slutningen af august eller begyndelsen af september året efter høsten tappes vinen på flaske uden filtrering og uden at der har været blandet enzymer, chaptalisering eller andet af det som Jean-Christophe Bott kalder for snyd ind i fremstillingsprocessen.

Domaine Bott Geyl har efterhånden bevæget sig helt op i toppen af det hierarki, som den internationale vinpresse definerer for Alsace, og kun få – om overhovedet noget – af konkurrenterne leverer en basis Riesling på dette niveau.

Ugens vin i Politiken 27. Marts 2016


Serveres ved 8 til 10 grader.

159.00 DKK / 135.00 v/6 fl

Kategorier:

Domaine Bott Geyl Riesling

159.00 DKK / 135.00 v/6 fl

Emilio Primo Bianco – EGEN IMPORT

Denne komplekse men letdrikkelige hvidvin er et godt eksempel på, hvordan en rigtig vermentino skal smage. Den er resultatet af den rigtig gode årgang 2016. Den har en dejlig smag af citrus og melon- den er halvtør og frisk. Den passer godt til alle former for elegante forretter, skaldyr og fisk eller bare som den er.

139.00 DKK / 109.00 v/6 fl

Kategorier:

Hob Nob Chardonnay

Sprød vin med fin æblearoma efterfulgt af mandler, nødder og en smule honning. Et godt match til lette retter med cremede saucer, til ristet laks og stegte blæksprutter.

Serveres ved 6 til 8 grader.

HobNob betyder “at skåle sammen”, og det er oprindeligt en sammentrækning af “hab or nab” – “at ramme” eller “ramme ved siden” af – som jo er de to muligheder, vi har, når vi hilser på hinanden med vore glas.

 

HobNob serien er et nyt initiativ, som Georges Duboeuf er den ene ankermand i. Det handler om at skabe en serie fyldige, frugtbetonede og umiddelbare vine, som lige fra den tilhørende hjemmeside, henover flaskens design og frem til vinen i glasset skal appellere til det yngre publikum.

 

99.00 DKK / 79.00 v/6 fl

Kategorier:

Hob Nob Chardonnay

99.00 DKK / 79.00 v/6 fl

Incognito White Blend

Startede sin karriere med at vinde titlen som “Best Rhone in the World” ved Los Angeles konkurrencen i 2000, i den tro at det var en Roussanne – heraf navnet. 

149.00 DKK / 129,00 v/6 fl.

Kategorier:

Incognito White Blend

149.00 DKK / 129,00 v/6 fl.

Jean-Marc Brocard Chablis

Generisk chablis med et knastørt citrusdomineret udtryk. Toner af grøn æble, lime og melon samt let laktisk udtryk i retning af yoghurt. Slank, let og fin med god frugtkoncentration. Server ved 6-8 grader til grønne
salater, råmarineret fisk med dildvinaigrette eller kold agurkesuppe med mynte. Alkohol 12,5%.

179.00 DKK / 159.00 v/6 fl

Kategorier:

Jean-Marc Brocard Chablis

179.00 DKK / 159.00 v/6 fl

Jean-Marc Brocard Chalis Premier Cru

Marken ”Montée de Tonnerre” er for Chablis, hvad Les Amoureuses er for Chambolle-Musigny: En Premier Cru mark, der hæver sig over alle de andre i kategorien og bredt opfattes som værende tæt på Grand Cru niveau. Montée de Tonnerre ligger i direkte forlængelse af Grand Cru marken Les Blanchots kun adskilt af en smal kløft.

Vinstokkene er i gennemsnit 30 år gamle og de kultiveres efter økologiske principper.Høstes er maskinel og mosten får lov til at samle aroma i op til 48 timer inden gæringen i rustfrit stål, der sker uden tilsætning af aromamanipulerende gærstammer. Herefter modning sur lie i op til 12 måneder inden aftapningen på flaske.

Resultatet er en koncentreret vin med tydelige noter af citrus og stenfrugt, let krydrede toner, hø, og våd sten. Med yderligere et par år i flasken vil den tage på i vægt og blive federe og mere nøddeagtig samtidigt med, at den udvikler diskrete honningtoner.

Textbook Chablis. Til bagt torsk med sennepsdressing eller plateau de fruits de mer gerne serveret i rummelige glas.

Fakta:
Område: Bourgogne
Distrikt: Chablis 1. cru Montée de Tonnerre
Vinmager: Julien Brocard
Hoveddrue: Chardonnay
Øvrige druer: Ingen
Produktionsmetode: Økologisk
Modning: Sur lie i rustfrit stål uden manipulation i op til 12 måneder
Alkohol %: 13
Restsukker g/l: < 1,0
Syreindhold g/l: –
PH-Værdi: –
Flaskelukning: Skruelåg
Forventet holdbarhhed: 4-6 år fra høståret
Flasker produceret: 20.000
Serveringstemperatur: 10 -12° C.

279.00 DKK / 249.00 v/6 fl

Kategorier:

L.I Asylia

» Farven er lys med grønne strejf. Utrolig frisk duft med nuancer af grape, lime og citrongræs. Smagen er ganske som duften forfriskende og liflig. En meget skarp og ren hvidvin med en fin mineralsk afslutning. Et særdeles oplagt valg til lys fisk eller kylling. Den kan serveres iskold direkte fra køleskabet. «

95.00 DKK / 75,00 v/6 fl.

Varenummer:368.
Kategorier:

L.I Asylia

95.00 DKK / 75,00 v/6 fl.