Beaumes de Venise Rouge

» Spændende vin med en flot glans i glasset! Duften er stor og byder på viol, sorte frugter og krydderier. Smagen inviterer på tyngde og frugt i herligt følgeskab med nuancer af trøfler, peber og lakrids. Varm og blød eftersmag med en delikat og charmerende frugtsødme.

139.00 DKK / 109,00 v/6 fl.

Varenummer:328.
Kategorier:

Beaumes de Venise Rouge

139.00 DKK / 109,00 v/6 fl.

Château Coufran – Haut-Médoc

I det nordligste Medoc nord for St. Estephe sørger Jean Miailhe for at Coufran fortsat år efter år fremstiller pålidelige vine. Sådan som det har været tilfældet siden familien købte slottet tilbage i 1924. Som noget lidt usædvanligt for en Medoc er Coufran fremstillet af 85 % Merlot og kun 15 % Cabernet Sauvignon, men fremstilling er strengt traditionel med små 12 måneder på fad hvoraf 1/3 er nye hvert år.

Vinen er mørk i nuancen og i næsen mærkes den klare dominans af Merlot druer. Den behøver lidt tid i glasset eller har måske allerbedst af at blive plasket over på en karaffel, før den åbner sig. Så bliver den mørke frugt i næsen mere markant, og det lidt robuste udtryk i munden mildnes, og det kan mærkes, at vin på vej mod moden sensualitet. En klassisk Medoc som meget gerne hyppigere ville vælges til det velhængte vacum fri oksekød eller til vildt.

Server ved 16 til 18 grader.

255.00 DKK / 225.00 v/6 fl

Kategorier:

Chateauneuf du Pape

» Farven er mørk med brune/orange kanter. Duften er kompleks, og byder på både ristede krydderier, modne kirsebær, cigarkasse og små noter af våde sten, sandstøv og ler. En meget tilgængelig vin, hvor styrken ligger i de nederste lag. Et touch af sødmefuld lakrids og krydderier giver vinen en perfekt fylde og blødhed i eftersmagen. 

249.00 DKK / 199,00 v/6 fl.

Varenummer:321.
Kategorier:

Chateauneuf du Pape

249.00 DKK / 199,00 v/6 fl.

Chusclan Les Genets Rhône Villages – Cave de Chusclan

Les Genets er den ene af disse 5 ”cru” vine skabt på 60 % Grenache, 25 % Syrah 10% Carignan 5% og Mourverdre, der er vinificeret og modnet i rustfrit stål frem mod aftapningen på flaske.

Resultatet er en fyldig og frugtrig Rhônevin med en smag, der domineres af modne røde bær og friske Provence urter. Ganske enkelt en fremragende vin til retter med lammekød, vildt og kalv, og også god sammen med rustikke braseringer og kraftige grønsagsretter, især hvis den serveres lidt under det, vi i dag kalder stuetemperatur.

139.00 DKK / 119.00 v/6 fl

Kategorier:

Hob Nob Pinot Noir

HobNob serien er et nyt initiativ, som Georges Duboeuf er den ene ankermand i. Det handler om at skabe en serie fyldige, frugtbetonede og umiddelbare vine, som lige fra den tilhørende hjemmesiden, henover flaskens design og frem til vinen i glasset skal appellere til det yngre publikum.

HobNob betyder “at skåle sammen”, og det er oprindeligt en sammentrækning af “hab or nab” – “at ramme” eller “ramme ved siden” af – som jo er de to muligheder, vi har, når vi hilser på hinanden med vore glas.

99.00 DKK / 79.00 v/6 fl

Kategorier:

Hob Nob Pinot Noir

99.00 DKK / 79.00 v/6 fl

Hob Nob Wicked Red

The Wicked Red er den første vin i den voldsomt populære HobNob serie, der er fremstillet på mere end en drue. 40% Grenache, 35% Cabernet Sauvignon, 15% Syrah og 10% Pinot Noir fra udvalgte sydfranske vinmarker er der brugt for at give denne vin sit “Wicked” udtryk, der er slang for “extremely”, “cool eller “great”.

Vinen er holdt nede på 13% alkohol og kommer med fin frugt og stor mild saftighed der smelter fint sammen med noter af vanilje og chokolade fra de egespåner, der er anvendt for at give vinen den oversøiske profil, som virkelig har fået fat i det store publikum.

I USA er HobNob er ikke længere bare en vin, den er blevet en del af en livsstil, som personificerer unge mennesker med passion for musik og overskud til socialt samvær. Således har vinens hjemmesiden tusinder af daglige besøg og på Facebook nærmer vennekredsen sig stille og roligt de 100.000!

HobNob serien blev skabt af Georges Duboeuf’s team i Sydfrankrig. Det handler om at skabe en serie fyldige, frugtbetonede og umiddelbare vine, som lige fra den tilhørende hjemmesiden, henover flaskens design og frem til vinen i glasset skal appellere til et yngre især amerikansk publikum.

Og missionen er lykkedes. I øvrigt betyder HobNob “at skåle sammen” , og det er oprindeligt en sammentrækning af “hab or nab” – “at ramme” eller “ramme ved siden” af.

De to muligheder, vi har, når vi hilser på hinanden med vore glas.

129.00 DKK / 99.00 v/6 fl

Kategorier:

Hob Nob Wicked Red

129.00 DKK / 99.00 v/6 fl

Les Halos De Jupiter Costières De Nîmes

Dette er en af de vine som Philippe Cambie fremstiller i kældrene på Chateau de Nages hos vennen og partneren Michel Gassier, der også ejer de økologisk dyrkede vinmarker hvorfra druerne er høstet.

Vi er i den allersydligste del af Rhône-dalen – faktisk i et område som indtil for få år siden blev regnet som en del af Languedoc – men der er tale om det klassiske Rhone terroir med små runde rullesten og tungt rødt ler, og i tilgift en kølig brise fra Middelhavet, der i løbet af sommeren temperere den brændende varme og åbner muligheden for at producere vine med langt mere frisk frugt i udtrykket end det, vi oplever i Châteauneuf-du-Pape, Gigondas og de andre mere berømte (og historisk ægte) Rhône-vine.

Den chance griber Philippe Cambie uden at give slip på sin hang til solmoden frugt og saftig imødekommende fylde. En fyldig og samtidigt meget charmerende og letløbende vin.

Høsten er manuel med den for Philippe Cambie så typiske dobbelte sortering af druerne (før og efter afstilkningen) for at fjerne alle usunde druer og eliminere alle uønskede partikler.

Gæringen sker ved 26 grader i ca. 5 uger i rustfri ståltanke, der bliver fyldt af de uknuste druer alene ved hjælp af tyngdekraften. Ekstraktionerne undervejs er få, blide og manuelle og efter gæringen får vinene fra de forskellige druer lov til at samle sig i 6 måneder inden de sammenstikkes til den endelige vin, der aftappes på flaske uden forudgående klaring og med en kun ganske let filtrering.

Robert Parker kaldte vine for et “fremragende røverkøb”, da ham smagte vinen for første gang (2009 årgangen) i oktober 2010 og siden noterer Jeb Dunnuck, der er Robert Parkers nye mand i Côtes du Rhône, at vinen er en del af “the finest set of releases yet from Philippe Cambie” og kvitterer med 90-92 point. (Wine Advocate #215 i oktober 2014)

Fakta:
Område: Rhône
Distrikt: Costières de Nimes
Vinmager: Philippe Cambie
Hoveddrue: Grenache
Øvrige druer: Syrah 70/30
Produktionsmetode: Konventionel
Modning: I cement undtagen en lille del af Syrahvinen der ser brugte fade
Alkohol %: 14,5
Restsukker g/l: 2,5
Syreindhold g/l: –
PH-Værdi: –
Flaskelukning: Naturkork
Forventet holdbarhhed: 3-6 år fra høståret
Flasker produceret: 24.000
Serveringstemperatur: 15-17° C.

125.00 DKK / 99.00 v/6 fl

Kategorier:

Les Halos De Jupiter Côtes Du Rhône

Ny årgang af vinen som i november 2014 gjorde rent bord og bliver kaldt ”et rigt og fyldigt julemirakel” ved Thomas Ilkjær og Henrik Steen Andersen store julesmagning i Politiken. Dengang stak dden af med 6 glas og titlen som ugens vin samtidigt med at den fik følgende ord med på vejen:

”Philippe Gambie er en stor mand i Rhône – På alle måder: For han er kæmpestor, et bjerg nærmest. Men han er også en af de vigtigste ønologer i den sydlige del af Rhône – altså konsulent for en lang række producenter. Som overfører hans hang til moden, rig frugtighed til deres vine. Og i øvrigt også et sympatisk og venligt menneske. Hans egne vine kommer fra hans købmandsvirksomhed – negociant – hvor han gennem sine utallige kontakter kan få nogle af de bedste fade fra de producenter, som han hjælper. Noget for noget. I Les Halos de Jupiter rammer han sin stil – massiv, frugtig, rig – og det elsker julemaden på tallerkenen. Og der sker det forunderlige, at vinen nærmest bliver lettere af den intense julemad. Et lille julemirakel!”

Også 2013’eren er en intens, koncentreret, supersaftig og stort charmerende Rhône. Druerne kommer fra 3 højtliggende parceller nær landsbyen Roaix og tæt på Rasteau og Cairanne. Der er tale om druer fra meget gamle Grenache-vinstokke blandet med 10% Syrah og 5% Mourvèdre. Druerne høstes ved fuld modenhed og sorteres efter kvalitet ført i vinmarken og siden på vingården, således at alle defekte druer og alle grønne blade kommer væk. Herefter er druerne afstilket men ikke knust og efterfølgende gæret i 5 uger ved 28 grader med kun 2-3 blide og manuelle “pigeage” (omrøringer) undervejs. Vinen gennemgår den malolaktisk gæring og modner i cement i 12 måneder inden aftapningen, der sker uden klaring og filtrering for at bevare hele vinens personlighed og intensitet.

Jeb Dunnuck, der er Robert Parkers mand i Côtes du Rhône er begejstret for den nye årgang, og i Wine Advocate #215 i oktober 2014 og giver vinen 89-91 point og noterer: “The 2013 Côtes du Rhône is a stunning wine that bucks the vintage stereotype. Loaded with dark blackberry, black cherry, mineral and earth, this inky-purple-colored beauty is medium to full-bodied, ripe, textured and downright hedonistic. It should be a rocking value and drink nicely for 3-5 years.”

Fakta:
Område: Rhône
Distrikt: Côtes du Rhône
Vinmager: Philippe Cambie
Hoveddrue: Grenache
Øvrige druer: Syrah, Mouvedre 85/10/5
Produktionsmetode: Konventionel
Fadlagring: Ingen, derimod 10 måneders afrunding glasforet cement
Alkohol %: 15,5
Restsukker g/l: 3,9
Syreindhold g/l: –
PH-Værdi: –
Flaskelukning: Naturkork
Forventet holdbarhhed: Op til 10 år fra høståret
Flasker produceret: 24.000
Serveringstemperatur: 14-16° C.

155.00 DKK / 125.00 v/6 fl

Kategorier:

Les Rafelières Pinot Noir

Denne Pinot Noir er Løgismose kommet i kontakt med via deres mangeårige samarbejde med Château du Cléray i Loire, der for nogle år siden indledte et samarbejde med Lacheteau, som så i 2005 blev opkøbt af Le Groupe GCF, der med sine snart 2.000 ansatte er den største negociant virksomhed i Frankrig inden for vin og spiritus.

De har efterhånden 10 produktionsplatforme rundt omkring i Frankrig, næsten uanede ressourcer og dertil et fantastisk netværk, som ikke kun er rettet mod bulk og masseproduktion. Det kan opleves i denne vin hvor druerne er hentet fra en række små parceller på den mere end 120 km. lange kyststrækning mellem Bastia og Porto Vecchio på Korsikas østkyst.

For at værne om friskheden sker høsten i de tidlige morgentimer. Druerne afstilkes når de ankommer til vingården og køles herefter ned til 2-4 grader i op til 5 dage for at trække ekstra aroma fra skallerne. Herefter er vinen gæret og modnet i rustfrit stål inden den sejlet og kørt til Loire hvor den er filtreret og tappet på flaske.

Resultatet er en anderledes, men nydelig Pinot Noir, der kommer i lyse transparente nuancer og med en lethed i smagen, man normalt ikke forbinder med Korsika. Den er ganske aromatisk med noter af kirsebær og hindbær, og måske tættere på Beaujolais end Bourgogne i sin duft. Derpå ganske let og afdæmpet i munden med en nærmest silkeagtig tekstur inden den friske finish sætter ind og tilfører vinen lidt kant.

En fin vin til alskens retter med fjerkræ, kalvekød og svinekød, og heller ikke ueffen til lynstegt tun dampet hvid fisk især hvis den serveres ved 13-15 grader.

119.00 DKK / 89.00 v/6 fl

Kategorier:

Les Rafelières Pinot Noir

119.00 DKK / 89.00 v/6 fl

Vacqueyras

» Farven er mørk med brune/orange kanter. Duften er kompleks, og byder på både ristede krydderier, modne kirsebær, cigarkasse og små noter af våde sten, sandstøv og ler. En meget tilgængelig vin, hvor styrken ligger i de nederste lag. 

159.00 DKK / 125,00 v/6 fl.

Varenummer:320.
Kategorier:

Vacqueyras

159.00 DKK / 125,00 v/6 fl.