A.B. Riesling

» Skøn og frisk Riesling med en delikat frugtsmag, som er meget velstruktureret i munden. Matcher lyst kød og fed fisk rigtig godt. «

99.00 DKK / 89,00 v/6 fl.

Varenummer:306.
Kategorier:

A.B. Riesling

99.00 DKK / 89,00 v/6 fl.

Bourgogne Chardonnay

» Farven er strålende gul. Den er fed i glasset med en imødekommende duft af bl.a. nektariner og pære. Rigtig fin balance mellem friskheden fra den del af vinen, der kommer fra ståltanke, og den federe del, der kommer fra træfadene. Sidstnævnte bidrager med et touch vanilje- og smørtoner

149.00 DKK

Varenummer:322.
Kategorier:

Domaine Bott Geyl Gewurztraminer

En smuk vin med en eksotiske og parfumeret duft af rosenblade, litchi og krydderier, der fortsætter i den milde og honningrige smag, som slutter med forbløffende mineralitet. Det lave syreindhold gør den nem at drikke, men måske også en smule overvældende. Alligevel et must sammen med mange af egnsretterne fra Alsace – herunder foies gras – og også en attraktiv partner i det asiatiske køkken hvor den ikke vil bøje sig for mange af de aromatiske ingredienser såsom koriander og citrongræs.

Vinene i Les Eléments serien er de letteste og mest elegante fra Domaine Bott-Geyl. De er bevidst lidt mere diskrete end vinene fra Bott-Geyls senere høstede druer, og de er skabt for at matche det gode måltid uden at dominere alt for meget. Alligevel hedder de med rette Les Eléments fordi Jean-Christophe Bott på forbilledlig vis formår at indskrive såvel årgangenes, druernes og de forskellige parcellers DNA i disse basisvine.

Vingården råder i dag over godt 14 ha. tilplantet med overvejende grønne druer fordelt på hele 77 forskellige parceller i 5 forskellige kommuner. Gewurztraminer er den store specialitet og denne vin indeholder elementer fra alle 5 kommuner, herunder frugten fra nogle nyere beplantninger på Beblenheims Grand Cru Sonnenglanz.

Druerne fra de forskellige parceller høstes i hånden og bringes frem til kælderen i 40 kilos plastkasser hvor de mødes i den pneumatiske presse og efter 6-18 timers forsigtigt tryk er forvandlet til most. Denne most får herefter lov til at samle sig i et par dage og først efter yderligere nogen dage starter gæringen langsomt op takket være de naturligt forekommende gærstammer. Gæringen får lov til at forløbe uforceret og varer alt efter sukkerindhold, vintervejr og temperatur i kælderen fra 3 til 6 måneder. Herefter adskilles vinen fra sit bundfald hvorefter klaringsprocessen går i gang, og i slutningen af august eller begyndelsen af september året efter høsten tappes vinen på flaske uden filtrering og uden at der har været blandet enzymer, chaptalisering eller andet af det som Jean-Christophe Bott kalder for snyd ind i fremstillingsprocessen.

Serveres ved 8-10 grader, så den ikke bliver for overvældende.

199.00 DKK / 175.00 v/6 fl

Kategorier:

Domaine Bott Geyl Riesling

Les Eléments er tilbage i opdateret udstyr. En meget frisk og smukt fokuseret Riesling med god mineralitet og en fin citrus tone, som gør, at vinen er en fin ledsager til mad – herunder også adskillige retter med fjerkræ og andet lyst kød hvor den traditionelle farve ellers ville være rød.

Vinene i Les Eléments serien er de letteste og mest elegante fra Domaine Bott-Geyl. De er bevidst lidt mere diskrete end vinene fra Bott-Geyls senere høstede druer, og de er skabt for at matche det gode måltid uden at dominere alt for meget. Alligevel hedder de med rette Les Eléments fordi Jean-Christophe Bott på forbilledlig vis formår at indskrive såvel årgangenes, druernes og de forskellige parcellers DNA i disse basisvine.

Domaine Bott-Geyl råder i dag over godt 14 ha. tilplantet med overvejende grønne druer fordelt på hele 77 forskellige parceller i 5 forskellige kommuner. Gewurztraminer er den store specialitet og denne vin indeholder elementer fra alle 5 kommuner, herunder frugten fra nogle nyere beplantninger på Beblenheims Grand Cru Sonnenglanz.

Druerne fra de forskellige parceller høstes i hånden og bringes frem til kælderen i 40 kilos plastkasser hvor de mødes i den pneumatiske presse og efter 6-18 timers forsigtigt tryk er forvandlet til most. Denne most får herefter lov til at samle sig i et par dage og først efter yderligere nogen dage starter gæringen langsomt op takket være de naturligt forekommende gærstammer. Gæringen får lov til at forløbe uforceret og varer alt efter sukkerindhold, vintervejr og temperatur i kælderen fra 3 til 6 måneder. Herefter adskilles vinen fra sit bundfald hvorefter klaringsprocessen går i gang, og i slutningen af august eller begyndelsen af september året efter høsten tappes vinen på flaske uden filtrering og uden at der har været blandet enzymer, chaptalisering eller andet af det som Jean-Christophe Bott kalder for snyd ind i fremstillingsprocessen.

Domaine Bott Geyl har efterhånden bevæget sig helt op i toppen af det hierarki, som den internationale vinpresse definerer for Alsace, og kun få – om overhovedet noget – af konkurrenterne leverer en basis Riesling på dette niveau.

Ugens vin i Politiken 27. Marts 2016


Serveres ved 8 til 10 grader.

159.00 DKK / 135.00 v/6 fl

Kategorier:

Domaine Bott Geyl Riesling

159.00 DKK / 135.00 v/6 fl

Hob Nob Chardonnay

Sprød vin med fin æblearoma efterfulgt af mandler, nødder og en smule honning. Et godt match til lette retter med cremede saucer, til ristet laks og stegte blæksprutter.

Serveres ved 6 til 8 grader.

HobNob betyder “at skåle sammen”, og det er oprindeligt en sammentrækning af “hab or nab” – “at ramme” eller “ramme ved siden” af – som jo er de to muligheder, vi har, når vi hilser på hinanden med vore glas.

 

HobNob serien er et nyt initiativ, som Georges Duboeuf er den ene ankermand i. Det handler om at skabe en serie fyldige, frugtbetonede og umiddelbare vine, som lige fra den tilhørende hjemmeside, henover flaskens design og frem til vinen i glasset skal appellere til det yngre publikum.

 

99.00 DKK / 79.00 v/6 fl

Kategorier:

Hob Nob Chardonnay

99.00 DKK / 79.00 v/6 fl

Jean-Marc Brocard Chablis

Generisk chablis med et knastørt citrusdomineret udtryk. Toner af grøn æble, lime og melon samt let laktisk udtryk i retning af yoghurt. Slank, let og fin med god frugtkoncentration. Server ved 6-8 grader til grønne
salater, råmarineret fisk med dildvinaigrette eller kold agurkesuppe med mynte. Alkohol 12,5%.

179.00 DKK / 159.00 v/6 fl

Kategorier:

Jean-Marc Brocard Chablis

179.00 DKK / 159.00 v/6 fl

Jean-Marc Brocard Chalis Premier Cru

Marken ”Montée de Tonnerre” er for Chablis, hvad Les Amoureuses er for Chambolle-Musigny: En Premier Cru mark, der hæver sig over alle de andre i kategorien og bredt opfattes som værende tæt på Grand Cru niveau. Montée de Tonnerre ligger i direkte forlængelse af Grand Cru marken Les Blanchots kun adskilt af en smal kløft.

Vinstokkene er i gennemsnit 30 år gamle og de kultiveres efter økologiske principper.Høstes er maskinel og mosten får lov til at samle aroma i op til 48 timer inden gæringen i rustfrit stål, der sker uden tilsætning af aromamanipulerende gærstammer. Herefter modning sur lie i op til 12 måneder inden aftapningen på flaske.

Resultatet er en koncentreret vin med tydelige noter af citrus og stenfrugt, let krydrede toner, hø, og våd sten. Med yderligere et par år i flasken vil den tage på i vægt og blive federe og mere nøddeagtig samtidigt med, at den udvikler diskrete honningtoner.

Textbook Chablis. Til bagt torsk med sennepsdressing eller plateau de fruits de mer gerne serveret i rummelige glas.

Fakta:
Område: Bourgogne
Distrikt: Chablis 1. cru Montée de Tonnerre
Vinmager: Julien Brocard
Hoveddrue: Chardonnay
Øvrige druer: Ingen
Produktionsmetode: Økologisk
Modning: Sur lie i rustfrit stål uden manipulation i op til 12 måneder
Alkohol %: 13
Restsukker g/l: < 1,0
Syreindhold g/l: –
PH-Værdi: –
Flaskelukning: Skruelåg
Forventet holdbarhhed: 4-6 år fra høståret
Flasker produceret: 20.000
Serveringstemperatur: 10 -12° C.

279.00 DKK / 249.00 v/6 fl

Kategorier:

Pinot Blanc

» Denne Pinot Blanc er frisk, fyldig og velstruktureret med en stærk personlighed. Herlig aroma af primært honning. Kan serveres til mange forskellige retter. «

89.00 DKK / 79,00 v/6 fl

Varenummer:305.
Kategorier:

Pinot Blanc

89.00 DKK / 79,00 v/6 fl

Sylvaner

» Forbavsende frisk, frugtig og let! En behagelig og forfriskende vin med masser af liv. Meget velegnet til fisk, skaldyr og charcuteri. «

89.00 DKK / 79,00 v/6 fl.

Varenummer:304.
Kategorier:

Sylvaner

89.00 DKK / 79,00 v/6 fl.