Château Cantegril – Sauternes

Chateau Cantegril er et af de historiske slotte i Sauternes, og her har adskillige familier i århundreder været tilknyttet druerne verden. Slottet kommer ind i Dubourdieu familien da Pierre Dubourdieu forelsker sig i og senere gifter sig med slottes ældste datter. Faderen André Mansencal står selv for produktionen frem til 1978, men herefter tager Pierre Dubourdieu over og fortsætter indtil 2000, hvor han overleverer til sin søn Denis Dubourdieu, som nu viderefører stedets stolte traditioner.

Chateau Cantegril råder over 22 ha på det kalkholdige plateau Haut-Barsac, og selvom slottet ikke kom med i den officielle rangorden tilbage i 1855, er det frem til i dag altid blevet fremhævet nævnt blandt de bedste i Barsac

Druerne er 64% Sémillon, 34% Sauvignon og 2% Muscat fra vinstokke der i gennemsnit er over 30 år gamle.

De er de samme erfarne drueplukkere, som høster på Château Doisy-Daëne, der sikrer at også Cantegril’s druer kommer i hus på det optimale tidspunkt, og i det hele taget er vinen fremstillet med Doisy-Daëne som forbillede. Druemosten forvandles til vin på små fade hvoraf 1/4 fornys hvert år. Vinen får 9 måneder på fad hvorefter vinen sammenstikkes i rustfrit stål og først efter yderligere 9 måneders hvile aftappes på flaske.

En elegant og charmerende vin, sød, men aldrig anmassende og altid med en fin friskhed til at formidle sødmen. Vinen smager godt lige så snart den kommer i handelen men ved lagring tilføres den en forbavsende kompleksitet.

En alsidig dessertvin som skal serveres ved 7 til 9 grader.

269.00 DKK

Category:

Fary Lochan – Jordbærlikør

149.00 DKK

Varenummer:850ER0854.
Kategorier:

Pierre Rougon – Muscat de Beaumes de Venise

149.00 DKK

Category:

Toro de Piedra – “Late Harvest”

89.00 DKK / 69,00 v/2 fl.

Category: