Domaine Bott Geyl Gewurztraminer

En smuk vin med en eksotiske og parfumeret duft af rosenblade, litchi og krydderier, der fortsætter i den milde og honningrige smag, som slutter med forbløffende mineralitet. Det lave syreindhold gør den nem at drikke, men måske også en smule overvældende. Alligevel et must sammen med mange af egnsretterne fra Alsace – herunder foies gras – og også en attraktiv partner i det asiatiske køkken hvor den ikke vil bøje sig for mange af de aromatiske ingredienser såsom koriander og citrongræs.

Vinene i Les Eléments serien er de letteste og mest elegante fra Domaine Bott-Geyl. De er bevidst lidt mere diskrete end vinene fra Bott-Geyls senere høstede druer, og de er skabt for at matche det gode måltid uden at dominere alt for meget. Alligevel hedder de med rette Les Eléments fordi Jean-Christophe Bott på forbilledlig vis formår at indskrive såvel årgangenes, druernes og de forskellige parcellers DNA i disse basisvine.

Vingården råder i dag over godt 14 ha. tilplantet med overvejende grønne druer fordelt på hele 77 forskellige parceller i 5 forskellige kommuner. Gewurztraminer er den store specialitet og denne vin indeholder elementer fra alle 5 kommuner, herunder frugten fra nogle nyere beplantninger på Beblenheims Grand Cru Sonnenglanz.

Druerne fra de forskellige parceller høstes i hånden og bringes frem til kælderen i 40 kilos plastkasser hvor de mødes i den pneumatiske presse og efter 6-18 timers forsigtigt tryk er forvandlet til most. Denne most får herefter lov til at samle sig i et par dage og først efter yderligere nogen dage starter gæringen langsomt op takket være de naturligt forekommende gærstammer. Gæringen får lov til at forløbe uforceret og varer alt efter sukkerindhold, vintervejr og temperatur i kælderen fra 3 til 6 måneder. Herefter adskilles vinen fra sit bundfald hvorefter klaringsprocessen går i gang, og i slutningen af august eller begyndelsen af september året efter høsten tappes vinen på flaske uden filtrering og uden at der har været blandet enzymer, chaptalisering eller andet af det som Jean-Christophe Bott kalder for snyd ind i fremstillingsprocessen.

Serveres ved 8-10 grader, så den ikke bliver for overvældende.

199.00 DKK / 175.00 v/6 fl

Kategorier:
Anmeldelser
Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Vær den første til at anmelde “Domaine Bott Geyl Gewurztraminer”