100 Berg und Tal Riesling

Denne Riesling “100 Berg und Tal” er sammen med “100 Hügel” – altså vinene fra de mange bakkers og dales landskaber – de to åbningsvine fra Philip Wittmann, som år efter år styrker sin position sem en af Tysklands absolut bedste vinmagere. Blandt de biodynamiske den måske bedste.

En charmerende Riesling, der kommer med et mildt og omfavnede væsen som absolut er et bekendskab værd. Der er en fin aroma af abrikos, melon og friske urter og ikke mindst betydelig mineralitet til næsen. Derpå er vinen tør i munden på den saftige måde med fine og liflige associationer til pink grape. Tør, men helt uden knas!

Nyd den til alle sommerens lette serveringer – også der hvor mange ellers tænker i røde baner, og server den gerne ved 9 til 11 grader. Eller nyd den året rundt, for det er en vin som kalder på smilet også når det er mørkt og koldt derude.

Tysklands måske mest betydende vinskribent Eichelmann kårede i sin 2010 Guide Witmann til “WEINGUT DES JAHRES” med den “BESTE WEISSWEINKOLLEKTION!” i Tyskland og gav huset følgende ord med på vejen: “Et storslået sortiment: Allerede Gutsweinene er gode, Ortsweinene er endnu større – og Große Gewächse er simpelthen mægtige! Morstein er strålende, Brunnenhäuschen er intens, Aulerde og Kirchspiel er komplekse og langlivede. En ren triumf for druen Riesling!”

139.00 DKK / 110.00 v/6 fl

Kategorier:
Anmeldelser
Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Vær den første til at anmelde “100 Berg und Tal Riesling”