Første og vigtigste regel når man skal sætte vin til sin mad er, at det skal smage godt!

Smag er en individuel sag og hvis du synes at en riesling passer bedst til frikadellerne, så er det sådan det skal være. Stol altid på dine egne smagsløg!

Nogle gange kan det dog være rart, at have nogle få grundregler at gå ud fra, når man skal sætte vin og mad sammen.

  1. Let før fyldigt – lette vine, som fx pinot noir samt alle hvidvine serveres før de kraftigere vine. Alkoholprocenten kan være en indikator for vinens fyldighed. Ligeledes serveres tørre vine før de sødere.
  2. Hvidvin til fisk og rødvin til kød – Glem alt om det! Sådan var det engang, men gastronomiens udvikling har rykket ved de traditionelle vin-mad kombinationer. En let afkølet pinot noir til laks på grillen er en fantastisk smagsoplevelse, lige såvel som en fed og cremet chardonnay gør sig rigtig godt til fx en fyldt svinemørbrad
  3. Der er ingen regler – det er bare med at eksperimentere! Ønsker man alligevel at have en form for retningslinjer at gå ud fra kan oversigten til højre benyttes.