Ebeltoft Gårdbryggeri

Jordbærbrus
Se produkter

Smagen lader tankerne flyde hen på at alt er godt.

Læs mere

Smukt placeret på det idylliske Djursland mellem skov og udsigten til havet, producerer Ebeltoft Gårdbryggeri håndlavet øl, frugtig brus og saftig lemonade

Grauballe Bryghus

grauballe-bryghus-3-6e8c050aeb
Se produkter

Med Grauballe Bryghus genoptager vi det gamle håndværk med ølbrygning på Danmarks gårde.

Læs mere

Grauballe Bryghus er et mikrobryggeri etableret på en nedlagt landejendom udenfor Grauballe ved Silkeborg.
En tanke, der længe havde ligget og modnet, blev ganske konkret for brygmester William Frank, da de første fustager Mørk Mosebryg blev solgt i efteråret 2002.

Bryggeriet er etableret af William Frank med mange års baggrund fra bryggeribranchen og fødevarebranchen og ægtefællen Else Birk der som bromatolog har arbejdet i og for fødevareindustrien i mange år.

Aarhus Bryghus

aarhus_bryghus-6728df5d1d
Se produkter

Dyr fransk rødvin er fin til finere fransk kogekunst, men øl egner sig bedre til stort set alt andet!

Læs mere

Aarhus Bryghus er et mikro-bryggeri, etableret i september 2005. Vi fremstiller håndbrygget special-øl, der kan supplere sortimentet fra de store bryggerier. Disse håndbryggede special-øl er nicheprodukter, som det ikke kan svare sig for de store bryggerier at lave, da de er gearede til store serier. Aarhus Bryghus kan bedre arbejde med små serier og med specielle ingredienser eller processer, som de store bryggerier ikke har fleksibilitet til at kunne håndtere.

De bærende ord der skal beskrivelse Aarhus Bryghus er Tradition og Fornyelse. Tradition i relation til at der er et traditionelt håndværk forbundet med brygning af øl. Disse traditioner har udviklet sig forskelligt i forskellige lande.

Klosterbryggeriet

kloster_bryggeriet-c1721d6c4e
Se produkter

Klosterbryggeriet begyndte at brygge de første øl i 2008, efter familiens mere end 37 år i ølbranchen, synes de det var naturligt at alle skulle have mulighed for at smage “når øl er bedst…….!”

Læs mere

Vi begyndte derved at udvilke øltyper, som har masser af smag og giver en oplevelse, og en øl man har lyst til at nyde igen og igen. Vi mener det skal være en nydelse for øje og mund, og det var derfor naturligt at også etikketter er “familie brygget” af designer: Ann Linn Palm Hansen.

Klosterbryggeriet udvælger de bedste råvarer, så vidt muligt nordiske, nogle også økologiske,  og lejer brygkapacitet på danske bryghuse.

Øm Kloster, Skanderborg Museum og Kulturarvsstyrelsen har velvilliget givet mulighed for at tage den gode historie om øl op, som er foregået på Øm Kloster. Historien har givet navne til de fleste øl fra Klosterbryggeriet; eksempelvis Svendeøl, Årsøl og Hamborgøl, som blev lanceret i foråret 2008.

 Bryggeriets mål er at udvikle nye øltyper, der smager af grund elementerne i øl, malt og humle.

 Der kommer mange nye øl til som også er på fadøl og nye varianter som f.eks. Bier Brand og Øllikør.

My Cider

MyCider-1737ef3162
Se produkter

Med en stor passion for cider har My Cider samlet danmarks bedste cidere under et tag.

Læs mere

Nordisk Tang

nordisk-tang-6e8c050aeb
Se produkter

Det er ikke alt guld, som skinner. Nogle gange skal der en stor indsats til for at skrabe fordomme og misforståelser væk, så vi kan se, hvad der glitrer nedenunder: Hos Nordisk Tang har de ét erklæret mål, og det er at få tangen tilbage på spisebordene.

Læs mere

 Tang er en overlegen, sund fødekilde med unikke smagsegenskaber. Og så er den en af de mest bæredygtige råvarer overhovedet. Tang er grønt og brunt guld. I Europa har vi fortsat til gode at se det grønne og brune guld glimre.

Man ved, at vi spiste tang i gamle dage, helt tilbage til urtiden. Forskerne mener, at tang har haft stor betydning for udviklingen af vores nervesystem, for vores intelligens. De mener, at der er en sammenhæng mellem udviklingen af den menneskelige hjerne, og det faktum, at mennesker slog sig ned tæt ved vandet.

Men vi har så ”glemt” at spise tang – hvorfor? – Nok fordi landbruget kom i vejen, og tang blev ladt tilbage med et ry som fattigmandskost. I Østen derimod udgør tang i dag 10-15 % af den daglige kost. Men her knytter der sig også en rig kulturhistorie til tanghøst og dyrkning af tang.

Sweet Samsø

Mega miks 400 gr.
Se produkter

Midtvejs mellem Onsbjerg og Torup ligger Sweet Samsø. Her fremstilles håndgjorte bolsjer efter gamle, originale principper.

 

Læs mere

Sweet Samsø’s egen smag og kun naturlige olier og aromaer

Fra starten besluttede Sweet Samsø, at de ville have deres helt egen smag, så kunderne blev udfordret med nye og anderledes smagsvarianter, som f.eks. hot coffee eller amaretto/orange . Derfor bruger de kun de bedste naturlige smagsstoffer, som de selv blander til den ønskede smag. 

Bolsjerne er hele tiden under udvikling og der kommer jævnligt nye varianter på hylden. Men det populære kernesortiment, bliver der ikke rørt ved. Så kunderne vil fortsat kunne glæde sig over f.eks. jordbær/champagne, lakrids med Samsø honning eller Læsø salt.

 

Malling Mjød

Malling-a50e15ed67
Se produkter

Det er Malling Mjøds vision at producere honningbaseret vin af højeste kvalitet – baseret på nye og gamle traditioner, danske som udenlandske.

Læs mere

 Malling Mjød vil ved hjælp af moderne produktionsudstyr og i samarbejde med leverandører og producenter anvende de bedste egnede råvarer der primært indkøbes i lokalområdet. Det er Malling Mjøds vision, at bidrage til et styrket lokalområde og satse på lokale handlende gennem fair priser, bredt samarbejde og med respekt for natur og omgivelser.Ydermere er det vigtigt for Malling Mjød, at vinen produceres uden tilsætning af unødvendige kemikalier og tilsætningsstoffer. Malling Mjød producerer et produkt der ligger så tæt på det naturlige som muligt og gerne økologisk når muligt.

Kathrine Andersen Chokolade

KatrineAndersen-205a3f65ee
Se produkter

Kathrine Andersen er et gammelt chokoladefirma, helt tilbage fra starten af 1900 tallet.

Læs mere

Hos Kathrine Andersen Chokolade bruges kun de bedste råvarer. De har nøje udvalgt alle deres råvarer og samarbejdspartnere, så de er sikre på, at de kan stå inde for kvaliteten. Kvaliteten af råvarerne tjekkes løbende af deres konditorer, inden den indgår i chokoladefremstillingen.

Chokoladen fremstilles, uden tilsætning af kunstige konserveringsmidler, ligesom der kun bruges ren spiritus og ikke essenser. Chokoladen og marcipanen er 100 % ren, hvorved smagen af de gode råvarer kommer til sin ret.

.

Mariendal Mosteri

MariendalMosteri-f56f0757ee
Se produkter

Mariendal ligger i Ålsrode by på Djursland nær Grenaa, i smuk natur omgivet af marker, tæt på skov og strand. De smukke omgivelser er grobund for Mariendal Mosteri’s æbleplantage, som kombinerer økologi og miljøhensyn med et moderne familieliv.

Læs mere

Gården ligger perfekt til dyrkning af æbler med et nord mod syd skrående areal og tæt på havet, som gør at de i stor grad undgår frost tidlig på foråret i blomstringen. På plantagen står der nogle gamle æbletræer, som hvert år giver et stort udbytte. De giver æbler med et højt syreindhold og egner sig udmærket til kogning (mos) og most. Gammel Estrup har haft stor interesse for dem, og har podet kviste fra de gamle træer i deres plantage under betegnelsen, ”Æbletræer fra Ålsrode”. 

I 2013 anskaffede Mariendal Mosteri sig deres mobile mosteri af mærke Voran fra Østrig. Det har en produktionskapacitet på 750 kg æbler i timen og med et udbytte på 70 %.

Hos Mariendal Mosteri er der fokus på kvalitet og en tro på at kunne lave Danmarks bedste æblemost, hvor der er kontrol på det hele fra dyrkning af æbler til fremstilling af færdig most.

Hancock

HancockBryggeri-b6fc968c17
Se produkter
Kvalitet frem for kvantitet.
Det er filosofien bag Hancock’s produkter. Bl.a. derfor brygger de stadig efter gamle metoder. Øllene er alle bryggede med den dybeste respekt for de naturlige processer der ligger til grund for ølbrygning.

Læs mere

Småkageriet

smaakageriet-c1721d6c4e
Se produkter

Idéen er simpel og jordnær: Småkageriet bager de dejligste, sprøde luksussmåkager. Udsøgte lækkerier, som smager af det, de indeholder – og indeholder det, de smager af. Kvalitet i sin reneste form. Intet andet. Gode, rene råvarer og masser af ægte smør.

Læs mere

 

Småkageriet er et mindre bageri med eksklusive småkager i ovnen. Selvom mange af deres opskrifter er gået i arv gennem generationer, eksperimenterer de også med nye smagssammensætninger, leger med ingredienser og lader sig inspirere af tidens trends. Ved at lade en lille småkage blive en stor smagsoplevelse, gør de det nydelsesfulde øjeblik så intenst som muligt. 

Eventyret startede ved et køkkenbord og har i dag bredt sig udenfor landets grænser. Velbekomme!

Njord

NjordGin-e39fcd8fd5
Se produkter

Dansk Gin når det er bedst!

Læs mere

Bag Njord Gin er et team af gin-nørder, som samarbejder for at skabe gin af allerhøjeste kvalitet. Der bliver smagt, diskuteret, testet og smagt igen og igen.

Sorring Bær

Se produkter

Sorring Bær er en mindre, dansk marmeladeproducent med produktion i Sorring ved Silkeborg.

Læs mere

 Hos Sorring Bær producereres der en række forskellige marmelader, saft/sirup og chutney, og der sættes en ære i af lave produkter af høj kvalitet – Omhyggeligt og helt fra bunden og med respekt for råvarernes gode smag. Det betyder blandt andet, at der ikke bruges koncentrater, men at frugtsaften til sirupperne er hjemmelavet eller nøje udvalgt hos andre producenter. F.eks. bruges æblemost fra Gårdbutikken Bakkely v. Viborg i Hyben/æble sirup og blomsterne til Økologisk mælkebøttesirup håndplukkes hos certificerede økologiske landbrug.

Mols Kafferisteri

mols_kafferisteri-c1721d6c4e
Se produkter

Danmarks hygggeligste kafferisteri.

Læs mere

Mols Kafferisteri er et lille risteri, hvor der lægges vægt på at få det bedste frem i kaffebønnerne. Alle kafferne er udvalgt på baggrund af duften og smagen. Hos Mols Kafferisteri køber de kaffebønnerne direkte fra dem, der dyrker kaffen – og fra plantager, som de selv har besøgt.

De 5 Gaarde

de-fem-gaarde-3-6e8c050aeb
Se produkter

Hos De 5 Gaarde sætter de kvalitet og den gode smag i højsædet, så kyllinger, brød og øl smager, som mange har glemt, at det kan smage.

Læs mere

Den største del af råvarerne til De 5 Gaardes produkter er dyrket og avlet på en af de fem herregårde; Constantinsborg, Frijsenborg, Gyllingnæs, Schackenborg og Wedellsborg.  Kendetegnende for alle De 5 Gaardes produkter er, at det er danske råvarer af høj kvalitet med sporbarhed.  

Forædlingen og produktionen er overladt til udvalgte eksperter, så kvaliteten bevares hele vejen fra jord til bord. Bag kvaliteten ligger generationer af erfaring, som der værnes om.

Bistad

Sampak Risskov, Standvejen, Kragelund Højbjerg, Botanisk Have 125 g
Se produkter

BISTAD driver biavl og producerer honning med særlig fokus på sociale og miljømæssige aspekter…

Læs mere

BISTAD driver biavl og producerer honning med særlig fokus på sociale og miljømæssige aspekter. Vi slog dørene op i begyndelsen af 2012 og har i dag 13 bigårde med i alt 53 bifamilier. I 2014 lavede vores bier 1.3 ton honning.

Naturlig balance

1/3 af vores fødevareproduktion er afhængig af biernes bestøvning. Bestanden af bier er dog i voldsom nedgang. På grund af effektiviseringen i landbruget og den intensive beskæring af hegn og grøftekanter er der i dag fødemangel for bierne på landet i Danmark. I byerne er der dog stadig masser af træer, buske og blomster, og det er derfor en oplagt ide at importere flere bier til byen, i dette tilfælde Aarhus, hvor de kan bestøve blomster og planter, og på denne måde skabe liv. I BISTAD genindfører vi bien i byen, så biodiversiteten kan opretholdes.

Besøg os på www.bistad.dk 

Cold Hand Winery

chw-3-6e8c050aeb
Se produkter

Produkterne fra Cold Hand Winery er opstået ud fra ønsket om at levere frugtvin i verdensklasse. Intet mindre

Læs mere

Hos Cold Hand Winery sætter de alle sejl ind på de nordiske bær og frugter, som netop bliver allerbedst lige her, hvor vi bor. Sensommerdøgnets temperaturudsving giver nemlig den helt særlige nordiske syreprofil, som er både ren, frisk og guld værd

Vineriet er et arbejdende værksted, hvor vi eksperimenterer på livet løs for at finde præcis de toner og noter, som får os tættere på verdens bedste frugtvin. Æbler, pærer, kirsebær, solbær, ribs, rabarber, stikkelsbær, kvæde, jordbær, hindbær, blommer, hyldeblomster og sågar gran har bogstaveligt talt været i tanken.

Entusiasme, fortælleglæde og iværksætter ånd gennemsyrer deres måde at drive vineri på. De går langt og bliver hurtigt meget nørdede i jagten på det bedste produkt. Æbler er nemlig ikke bare æbler, og kirsebær er ikke bare kirsebær. De kender sorterne som vores egne børn, og arbejdet for at nå den rette syre-/sødmebalance nærmer sig et sandt detektivarbejde, hvor de toptimer høsten og er yderst omhyggelige med forarbejdningen.

Grundsubstansen i alle vores produkter er en æblevin, som i dén grad giver kolde hænder. Straks efter høst presses frugterne og mosten fryses. Herefter optøs isblokkene stille og roligt, og da frugtsukkeret ikke kan fryse, er det koncentreret sødme, syre og aroma, der tappes først. Tilbage bliver iskrystallerne, og dem smider vi bare ud.

Metoden hedder cryo-koncentration.

 

Fary Lochan

FaryLochan-6e8c050aeb
Se produkter

I mange år havde Jens-Erik Jørgensen en drøm om at skabe et unikt whiskydestilleri i Danmark.

Læs mere

 I 2009 blev drøm til virkelighed, da whiskydestilleriet Fary Lochan blev etableret den 18. december samme år. Og det er i sandhed et unikt whiskydestilleri! Unikt pga sin størrelse. Unikt pga sin høje kvalitet. Unikt pga sit gode håndværk. Unikt pga sin idylliske placering. Og unikt pga sin fascinerende historie. De første fade i Fary Lochan’s historie blev fyldt og lagt til lagring i kælderen den 31. december 2009. Produktionsmålsætningen i 2009 lød på 3.000 flasker årligt. 5 år senere er den årlige produktion 14.000 flasker (og gerne flere). Drømmen er for alvor blevet til virkelighed!
Vi producerer 4 varianter. Vi kalder dem ”de 4 årstider”. Smagen er rund og blød i alle varianter – også dem med røg. Og vi står 100 % inde for smag, kvalitet og den gode historie. Vi stræber efter at kunne fremstille verdens bedste whisky. Vi lærer, optimerer, kæmper, leger, smager, tjekker, venter, kæler og drømmer hver eneste dag. Vores whiskytradition er ikke så lang og glorværdig som skotternes, men vores passion, vilje og drømme overgås ikke – heller ikke af skotterne.
Glæd jer til at smage vores whisky. Vi glæder os – hver eneste dag! Imidlertid har vi dog også travlt med andet end whisky. Vi har en stor produktion af forskellige snapse på destilleriet. Smagsvarianterne spænder vidt. Vi har altid minimum 8 forskellige varianter på lager, så der er noget for enhver smag. Snapseproduktionen startede, ligesom whiskyen, med små forsigtige mængder, men det stod hurtigt klart for os, at interessen og efterspørgslen var så stor, at vi måtte geare op, og i dag har vi vores snapse ude i udvalgte specialbutikker i Østjylland. Gå på opdagelse i vores shop, hvor du udover whisky og snaps også kan finde gin, bitter, likør og vin mm.

Besøg os på www.farylochan.dk